Ziceam, mai demult, că dacă rata vaccinării scade sub 80%, atunci vom avea epidemii în 2-3 ani. Ce ar fi să scurtăm termenul de la 1 zi la 1 an? Aflu de la Robin că rata vaccinării a scăzut sub 75% în anumite zone din țară, lucru foarte grav. În acest fel imunitatea de grup, atunci când imunizările sunt sub 95%, dispare și oameni care nu pot primi vaccinuri din varii motive și alții care nu au fost deja vaccinați, se vor îmbolnăvi. Boli care nu au mai existat în Romănia de ani buni ar putea reveni.
Via Pro TV:
Cui trebuie să îi mulțumim pentru un așa dezastru? Simpaticei de Olivia Steer, auto-proclamată jurnalist în probleme medicale care nu înțelege ce este aia imunitate, și cei de teapa ei care au promovat curentul anti-vaccin. Ovidiu Covaciu, de la Insula Îndoielii, explică faptul că mișcările anti-vaccin au o istorie lungă.
Din păcate mișcarea anti-vaccin are succes în România când tocmai medici de familie ezită să îți recomande un vacin/injecție atunci când trebuie. Acest „succes” va duce la epidemii și moartea unor oameni, mai ales copii. Conform știrilor Pro TV, tratarea unui copil nevaccinat poate costa statul și 10 000 de euro. Medicii propun ca părinții care au refuzat să își vaccineze copiii să plătească din buzunarul lor spitalizarea și tratamentul copiilor. Nu mulți oameni au 10 000 de euro prin casă, lucru garantat.
Vaccinurile sunt absolut necesare pentru viața noastră. Sute de milioane de oameni nu au cunoscut chinurile bolilor copilăriei tocmai pentru că au fost vaccinați. Consider că cei care promovează mișcarea anti-vaccin să fie cel puțin amendați.
Despre vaccinuri am scris multe pe blog și am făcut chiar și un episod la TVS Brașov. Vezi, mai jos, interviul cu dr. Oana Falup Pĕcurariu despre vaccinuri. Dumneaei lucrează la Spitalul de Pediatrie din Brasov:
Vezi întregul episod despre vaccin și transcriptul aici. Video:
2 răspunsuri la “Rata vaccinării a scăzut sub 75% în unele locuri. Hai cu epidemiile!”
Nu Olivia Steer e de vina – nu are asa putere… prima data de ineficacitatea vaccinarii am auzit acum 8 ani: 2 medici mi-au afirmat asta, primul stomatolog a vaccinat toata familia contra Hep B si peste 1 an a facut teste: nimeni nu avea anticorpi.
La tigani, unde e ceva obisnuit sa nasca acasa conceptul de vaccinare loveste undeva la varsta scolarizarii. Si unii ajung nici asta sa nu faca….
Situatia nu e doar 75%, ci sub 75%, sunt multe persoane care au facut vaccinuri si nu s-au activat. Dar si care au pus stampila in carnet si nu au facut vaccinul. Incearca o testare de anticorpi – eu m-am trezit ca la bolile care nu le-am facut natural si nu am anticorpi.
Astazi sunt multe vaccinuri noi pe piata a caror eficacitate nu e demonstrata. In spital de TBC pacientii sunt vaccinati (ca mine, de 3 ori: la nastere, 7 ani, 14 ani). Vaccinul de hepatita B este pe piata din 1980, asadar nu e nimeni cu 70 ani ani sa il testeze si sa se vada imunitate. La bolile copilariei – de aia se numesc si bolile copilariei, pt ca se fac de copii si e imunitate pe viata.
Sa mai zic de gardasil care pleaca de la o premisa gresita: virusul HPV, virus care mi-a iesit la analize si apoi a iesit ca nu il am, deci un corp sanatos il elimina.
Vaccinul antigripal e iar inutil. Am citit efectele secundare si unul este: febra 4-7 zile, frisoane, dureri de cap. Adica..fix ca o gripa.
Raman cu studii credibile pentru mine: vaccinul poliomielita, tetanos.
Un argument american il reprezinta populatiile mormone americane ce nu au parte de niciun vaccin si totusi sunt sanatosi si se inmultesc. Si alt argument: tarile europene. Eu locuiesc in Belgia si aici ca si in Olanda vaccinarea e ceva optional: ca si nascutul acasa sau la spital. Poate de aceea si speranta de viata este de peste 80 de ani si sunt atat de rare farmaciile.
Nu zic nu: pot exista vaccinuri care nu au efectul dorit, dar sunt mult prea putine fata de efectul general avut de-a lungul deceniilor. Sa nu uitam ca treaba cu inocularea este veche de mii de ani cand oamenii inainte se intepau cu un ac cu puroi de la un alt om bolnav de varilolă.
Vaccinurile nu folosesc așa metodă brută și au salvat multe vieți.