Categorii
Arhiva General

Statele Unite ale Europei

Din 2007, de când suntem în Uniune, am văzut destul de multe schimbări în bine. Dăm bani către Uniune, dar și primim înapoi. Calitatea de membru în Uniunea Europeană este cel mai bun lucru ce i s-ar fi putut întâmpla României după ’89.

Nu mă interesează că s-ar numi Uniunea Europeană, Statele Unite ale Europei sau Imperiul European de Vest. Atât timp cât suntem într-un grup care ne poate educa și ne poate proteja, de ce nu?

Sunt unii care iau în râs „puterea educatoare” a statelor vestice, dar aceiași oameni sunt nevoiți să recunoască faptul că Vestul are o societate mai bună, civilizație mai avansată decât noi, tehnologie și știință la care oamenii de aici doar visează.

De ce crezi că pleacă lumea dincolo, fie că este vorba de cercetători sau de oameni simpli? Pentru că „dincolo” au făcut ceva mai multe lucruri bune decât noi, prin urmare ar putea să ne învețe câte ceva.

În orice caz, cu un vecin ca Rusia, care are nevoie doar de sateliți slabi în jurul ei, cel mai bine ne este sub păturica numită Uniunea Europeană. Nu este UE numai lapte și miere, dar alternativa nu este deloc de preferat. Am arătat ce putem face de capul nostru până în 2007, nu? Nada.

Așadar, eu sunt pentru o Țară Europeană, un UE mult mai puternic și care seamănă mai mult cu SUA decât cu o uniune economică ce are doar anumite reguli de colaborare între state. Este mai practic așa decât să dai crezare dacopaților care spun că limba dacică este la originea limbilor europene sau că dacii au inventat piramidele. Nationalismul este bun atunci când nu dă în idioțenie.