Categorii
Arhiva General

Mizeriile din imobiliarele brașovene

Nanu Mihai a scris despre Subteranele pieței imobiliare din Brașov și tot ce zice el acolo este adevărat: proprietarii te mint, agențiile postează aiurea poze furate de pe net ori publică anunțul cu mai multe prețuri în mai multe locuri, anunțul este mincinos, ți se cer bani în plus dacă vrei să plătești prin bănci.

Despre asemenea agenții am mai scris în trecut și chiar am dat numele uneia care face acest lucru: Galaxy Imob.

Vali a mai scris pe tema aceasta de câteva ori (vezi tagul imobiliare) și a atras atenția că agențiile brașovene mint cu nerușinare, consumă timpul oamenilor aiurea și caută să te înșele cu prima ocazie.

Când am plecat în altă chirie am apelat la o agenție și oamenii au fost corecți. Este vorba de firma EST Imobiliare, de pe Toamnei, care are site-ul Chirii Brașov, dar nu știu cum sunt la capitolul vânzări-cumpărări de imobile.

Revenind la ce zicea Nanu Mihai câteva paragrafe merită scoase în evidență mai jos.

Despre proprietari:

Dacă alegi să cauți direct la proprietari, riști să găsești o descriere în anunț și altceva la fața locului. Un pensionar complexat spunea că vinde la un preț apartamentul mobilat, dar când am ajuns la fața locului punea peste acea sumă fiecare piesă de mobilier, inclusiv galeriile de perdele. Altul încerca să mă prindă cu un precontract, dar el încă avea de plătit credit la acel apartament, deci nu-l putea vinde.

Despre agenții:

Și, ca REGULĂ GENERALĂ ÎN BRAȘOV (cel puțin), majoritatea agențiilor pun poze aiurea sau furate de la vânzătorii care au avut ghinionul să aibă un interior mai arătos sau vreo priveliște splendidă de la balconul lor. Pe scurt, una vezi în pozele adăugate în anunț și altceva găsești la fața locului. Să nu mai zic că unii pun anunț că au apartament la parter și de fapt e un demisol în toată regula cu vedere la zidul vecinului.

Despre dezvoltatori:

Dezvoltatorii au și ei metodele lor de exploatare: dacă vrei să cumperi cu ,,banii jos” ai parte de un tratament preferențial, negocierea prețului oficial are o larghețe mai mare, e posibil să obții și un apartament la etaj convenabil, eventual și o poziționare geografică mai bună. Dacă n-ai vreo mătușă Tamara și faci credit, prețul oficial sare în sus cu vreo 4.000-5.000 euro doar pentru că șmecherașul te-a așteptat o lună și jumătate până îi bagă banca banii în cont.

Cei care fac lucrurile de mai sus merită să fie numiți public pe forumuri și merită reclamații pe la OPC sau pe unde se poate.

Să îți tot iei un imobil în Brașov!