Categorii
Arhiva General

În România este legal să furi. Nicoleta Rotaru te lasă liber, ca pe Vanghelie

Aflu de la Efu că un individ a furat o bicicletă, a fost identificat și anchetat iar apoi procurorul Nicoleta Rotaru i-a dat drumul.

Motivul? Valoarea mică a pagubei, sinceritatea hoțului și faptul că nu avea antecedente penale. Se pare că si lui Vanghelie i-a picat bine să fie anchetat de Nicoleta Rotaru.

Nu tu ceva cu suspendare măcar, nu tu plata bicicletei înapoi, nu tu nimic. Cercetare pe banii statului și individul este liber să fure din nou.

Și așa îmi aduc aminte de lehamitea celor de la Secția 5 Poliție din Brașov care nu s-au sinchisit să caute cine ar fi furat bicicleta prietenei mele, în valoare de peste 1500 de lei.

Desigur, valoare mică, hoț care se căiește. Totul până fură din nou și iar este vorba de „valoare mică”. Hoții sunt favorizați la noi. În toată situația aceasta nu se ia în calcul discomfortul emoțional provocat, pierderi generate de furtul de bicicletă și alte probleme care însoțesc un asemenea eveniment.

Furtul nu este niciodată o situație în care un obiect ajunge, în mod ilegal, din posesia unuia în a altuia. Este mereu vorba de mult mai mult decât atât. Este vorba despre stres, despre nervi, despre ceartă în familie, disperare, depresie, costuri în plus, consum de timp și energie aiurea.

Nimănui din Poliție sau Procuratură nu-i pasă de bagajul de venin ce însoțește un asemenea eveniment.

Și Răzvan a avut un asemenea eveniment în 2010, dar nu și-a recuperat bicicleta.

Hoții ar merita puțină educație cu vărguța adusă din cer.

S-ar cere un #bikehomeypot și apoi ceva băieți lați în spate să bată hoții până când se călugăresc.