Categorii
Arhiva General

Cum rezolvăm problema lifturilor expirate din Brașov?

Liftul de pe Bd. Gării, Nr. 1, Bl. 2, Sc. B, scară unde am locuit până de curând, este expirat din ianuarie 2015. A mai primit aviz de la ISCIR până în septembrie 2015.

Dat fiind că m-am blocat de câteva ori în lift și pentru că scoate zgomote ciudate, am fost la cei de la ISCIR să reclam că nu merge. Când pisica mea a rămas blocată în lift șeful asociației de locatari avea ideea dementă să deschidă ușa cu forța ca să o scoatem din lift, deși noi sunasem deja la Ascensorul SRL să trimită un tehnician.

PERICOL DE MOARTE: când ești blocat în lift ești mai în siguranță acolo decât să forțezi ușa să ieși. În cazul respectiv liftul pleacă din loc haotic și îți retează corpul în două.

Văzând cât de „îndemânatic” este șeful de asociație, atât de îndemânatic încât era aproape în stare să pună în pericol de moarte un om, am mers direct la ISCIR unde am aflat o serie de întâmplări de prin zona Brașov.

După reclamație au verificat și au văzut că liftul, deși expirat, încă poate funcționa, dar cu oarece amendamente. Nu există pericol de cădere, dar poți rămâne blocat în mod aleatoriu în lift.

Cei de la ISCIR ziceau că multe lifturi din Brașov sunt în situația asta și tocmai de aceea trimit periodic să facă verificări și să mai ofere o extensie, deși acele lifturi ar trebui înlocuite.

Lifturile din Brașov nu se înlocuiesc pentru că locatarii nu vor să dea banii pentru procesul acesta. Când ISCIR a blocat niște lifturi în urmă cu ceva vreme locatarii i-au asaltat și au cerut repornirea lifturilor.

Locatarii nu vor să plătească 1000 sau 2000 de euro de căciulă pentru a aduce lift nou și preferă riscul de a merge cu lifturi expirate, care se blochează când îți este lumea mai dragă.

Am întrebat insistent dacă liftul de la scara B este un pericol real de vătămare și mi s-a spus că nu. Rămâne problema blocărilor ocazionale și a sunetelor ciudate.

Din ce am înțeles se cere înlocuirea liftului când cablul roade canalul roților scripeților și în câteva alte cazuri. Cei de la Ascensorul SA listează diferite modernizări.

Deși cei de la Ascensorul SRL din Brașov ar trebui să anunțe ISCIR-ul legat de diferite evenimente, ei nu sunt foarte dornici de „comunicare”.

Ultima oară au devenit creativi și mi-a plăcut modul rusesc de a rezolva lucrurile. Am rămas trei oameni blocați în lift și eram cu mult sub total de 320 kg prezentat în lift.

Când a venit tehnicianul să ne scoată i-am sugerat să pună mesaj care să evidențieze faptul că liftul nu funcționează cu trei oameni în cabină, lucru ce l-a luat în considerare și apoi a scris cu carioca „2 persoane” chiar în locul unde zice „4 persoane”.

Pentru că așa se rezolva lucrurile în România: din pix!
lift-expirat-defect-faget-brasov-2015-apr (1)

lift-expirat-defect-faget-brasov-2015-apr (2)

lift-expirat-defect-faget-brasov-2015-apr (3)

Un răspuns la “Cum rezolvăm problema lifturilor expirate din Brașov?”

[…] – lifturi expirate în Brașov, lumea nu are bani pentru modernizare. Pentru a evita blocarea între etaje, nu intrați mai mult de două persoane în cabină; […]