Categorii
Arhiva Blogging General

Brașoveanul Ștefan Lungociu, vis împlinit: acum lucrează la Europa FM

stefan lungociu si toader paun prima emisie la europa fmAflu de la Cristina Bazavan aka S!MPA, cea care face cronica de cinema pentru Europa FM, faptul că avem brașoveni care își văd visul cu ochii. Indiferent de cât de mare sau de mic este visul, atunci când omul depune efortul să și-l împlinească se spune că el este destoinic.

George Zafiru, de la Europa FM, a lansat o provocare iar Ștefan Lungociu a participat la internship și apoi a primit un post de moderator radio la Europa FM.

M-a interesat să public povestea de mai jos pentru că îl știu pe Andrei om pasionat de radio, care visează să ajungă și el la radio, dacă nu chiar la TV. Pot să îi zic că va ajunge dacă va fi cu urechile ciulite și va avea curaj să facă ce a făcut Ștefan Lungociu.

Iată povestea:

George Zafiu, directorul de programe Europa FM si gazda – alaturi de Vlad Petreanu – in matinalul Desteptarea, a vrut sa arate publicului ca mai exista oameni cu pasiune reala pentru radio.

A scris un articol pe blogul lui (http://georgezafiu.ro/amestecate/cum-ajungi-intern-la-europa-fm/ ) in care anunta ca este gata sa aiba o ”umbra” timp de 30 de zile, un intern caruia sa-i explice tot ce stie despre radio, playlist, structuri de emisiuni. Au fost peste 100 de inscrieri, iar Zafiu a ales un tinar din Brasov a carui sinceritate si pasiune se simtea printre rindurile aplicatiei.

Asa ca, Stefan Lungociu a fost invitat pentru o luna la radio. A venit pregatit sa doarma in masina pentru ca nu stia pe nimeni in Bucuresti, dar n-ar fi renuntat pentru nimic in lume la aceasta oportunitate.

In luna petrecuta la Europa FM i-a intilnit pe Loredana, Smiley, Pavel Bartos, Cornel Ilie, Andreea Esca, Amalia Nastase si multi altii, dar cind l-au intrebat in direct ce l-a bucurat cel mai tare el a spus ca l-au bucurat intilnirile cu DJ-ii pe care-i asculta la radio si o sa pastreze in minte toata viata emotia pe care a avut-o cind a facut el prima emisiune ( Clubul de seara, ajutat de gazda emisiunii, Toader Paun).

(aici filmul primei lui emisiuni la radio, atentie ! e cu lacrimi:) https://www.youtube.com/watch?v=Vc1YkMJvF1U )

In luna aceasta n-a dormit in masina pentru ca echipa Europa FM i-a gasit o solutie de cazare, iar noii sai colegi au aflat cum de mic isi dorea sa lucreze la radio, cum toti banii pe care i-a cistigat i-a investit in aparatura pentru radio si cum a mai aplicat o data, in urma cu mai multi ani, la Europa FM chiar daca nu era niciun job disponibil.

In fiecare zi de internship Stefan a venit la radio la 7 dimineata si a plecat dupa miezul noptii ca sa fie sigur ca poate sa vada si sa inteleaga cit mai multe din ce inseamna aceasta meserie.

Aseara in ultima lui zi la radio, pentru ca se incheiase luna de internship, s-a trezit cu George Zafiu – mentorul lui – in studio. A crezut ca a venit sa-l asculte ca sa vada ce a invatat, dar George venise cu un alt mesaj si o surpriza.

Stefan Lugociu a aflat ca va fi angajat la Europa FM si a primit in direct felicitarile parintilor si ale fratelui lui. Era singurul care nu stia ca va fi angajat, pentru ca parintii aflasera de la George Zafiu in cursul zilei.

Stefan a primit vestea cu lacrimi in ochi, iar emotia a fost prezenta si in vocile si privirile lui George Zafiu si Toader Paun care se aflau in studioul Europa FM. Si George si Toader (Teddy) au inceput sa faca radio de foarte mici, iar pasiunea pentru aceasta meserie nu doar ca nu s-a stins, ci a crescut tot mai mult.

Asadar, demonstratia lui George Zafiu despre existenta tinerilor pasionati de radio a fost una foarte frumoasa si foarte emotionanta.

Ștefan Lungociu și Andreea Esca
stefan lungociu andreea esca