Categorii
Arhiva General

Ce isprăvi mai face băiatul lui Achim?

Așa cum am scris ieri pe Facebok m-am mutat pe Castelului, în Brașov, la casă, la liniște. Ori așa credeam. Locul a fost ales pentru că este mai mare și nu mă mai calc pe coadă cu pisica mea la fiecare pas ca la vechea chirie.

Surpriza a venit la o săptămână de când ne-am mutat și am văzut că la ora 12 noaptea, pe 1 mai, trei persoane stau la geamul nostru la taclale.

Când am ieșit să văd ce se întâmplă oamenii spărgeau semințe și le aruncau pe jos chiar în locul de parcare din fața casei. Îți imaginezi că le-am cerut să plece la casa lor și să curețe semințele după ei.

Desigur, ca niște ne-educați ce sunt amicii noștrii în frunte cu Silviu Achim (cel din stânga în poza de profil- IMG), băiatul lui Gheorghe Achim, avocat brașovean condamnat pentru luare de mită, au refuzat să curețe după ei motivând că nu i-am rugat frumos.

Simpatici: vii și te caci pe preșul meu și apoi te superi că îți cer să cureți mizeria.

Desigur, cocalarii, grobianii, nesimțiții, gibonii, maimuțoii sau cum vrei să le zici sunt și sensibili pe deasupra. Ei fac răul, dar vor ca tu să te poti mieros cu ei și să îi rogi frumos să repare greșeala.

Dacă le zici pe cum le-am zis eu, oamenii se simt jigniți:

– Salut, băieți? Ce faceți aici?
– Stăm de vorbă!
– E bun, dar vreau să stați de vorbă la voi acasă. După ce am văzut semințele în locul de parcare, chiar lângă trotuar: Și să curățați mizeria de aici.

Interesant lucru, Achim stă chiar de vis-a-vis de casa în care stau în chirie. Luase foc că sunt chiriaș acolo și îmi amintea că s-ar putea să îmi facă viața grea pe Castelului. Eu nu si nu: cât timp plătesc pentru un loc, locul ăla îmi aparține și eu fac regula, regula fiind: nu dau voie oamenilor să facă clică la geamul meu, să bea bere sau să fumeze și nici să facă mizerie acolo. Pot să meargă la cei la casă sau în orice altă parte.

Cele cerute de mine sunt de bun simț, dar nu poți cere așa ceva de la sensibilul de Achim cu care am mai avut de-a face încă de prin vremea când lucram la Poliția Comunitară, înainte de 2010. Fiul lui Achim este cunoscut și de Poliție și de Jandarmerie ca scandalagiu.

Îl recunoști ușor în trafic cu o mașină Smart cu numărul BV 18 AGS (Achim Gheorghe Silviu). Știu asta pentru că, în timp ce ne certam să nu se mai apropie de casă, viteazul nostru a scos un telescop metalic din mașină și l-a ținut la spate.

Între timp pisica mea a sunat la Poliție și ei mi-au zis că „e fiul lui Achim”. Replica lor la scandalul făcut a fost că „nu ne-au rugat frumos”. Acum zi-mi sincer: vine omul la tine în curte, se cacă și apoi se supără că îl alungi.

Desigur, fiul lui Achim este un caz scăpat de sub control, un om care nu a realizat nimic în afară de faptul că este „băiatul lui Achim” și un gibon. Comportamentul lui, atunci când imită o maimuță în mers căutând să își impună punctul de vedere prin scandal, repugnă.

Deocamdată Poliția a luat numai datele celor prezenți la ceartă, dar sper că în viitoare rânduri vor da și amendă.

Rămâne să vedem cum se va comporta pe viitor. Oricum, amiciție cu cei de teapa lui nu mi-a trebuit niciodată și nici sub geamul meu nu vreau să văd bisericuțe.

Deocamdată am pus chestia asta aici ca să îi ajute la CV, la angajare, când tătuca nu o să îi mai dea bani de papa.

UPDATE1: Omul e avocat în toată regula. Are cabinet în Brașov.

UPDATE2: Proprietara noastră, care i-a fost și profesoară în școală, l-a mângăiat pe spate și apoi a venit să „devenim prieteni”. Vecinii mei ideali sunt cei cu care mă salut și atât. Nu am nevoie să mă împrietenesc cu ei.

UPDATE3: Achim Silviu este acum consilier local la Consiliul Local Brașov din partea PSD (poziția 17 – pdf sau în video la ședința din 21 martie 2018). Jurământ de credință. Fiul unui condamnat penal și fost torționar.

3 răspunsuri la “Ce isprăvi mai face băiatul lui Achim?”

Da. Și-a cerut scuze a doua zi. Nu am mai avut nici un fel de discuții după.

Iti recomand sa vorbesti cu tatal dansului, care este un om putin mai educat si ar putea sa rezolve problema.
„Domnul” Achim jr o sa vada ce inseamna viata cand tatal nu o sa mai fie.