Categorii
Arhiva General

1leu.org – Alerg pentru spitalul care va combate cancerul la copii

alerg-pentru-spitalul-copiiilor-2015-brasov
Aflu de la Camelia că anul acesta s-a lansat un proiect ambițios pentru întreaga Românie: crearea primului spital de oncologie pentru copii, adică a unui spital în care să fie tratați copiii suferinzi de cancer.

Un proiect nobil care are o Asociație în spate care își propune să strângă 80 de milioane de lei în 3 ani. Este un proiect enorm și cred că cel mai mare de care am auzit pe linie de organizații non-guvernamentale.

Proiectul 1leu.org îsi propune să scoată mulți români la o alergare în fiecare lună iar pentru a participa la alergare se cere o donatie de 1 leu.

Lucruri de știut:

fapt: în fiecare săptămână în românia sunt diagnosticaţi cu cancer şase copii. doi dintre ei mor în mai puţin de trei ani de la începerea tratamentului. anual 400 de copii bolnavi de cancer mor. diagnosticaţi prea târziu, siliţi să întrerupă tratamentele, lipsiţi de mijloace, vă repet: anual 400 de copii mor. românia este singura ţară din europa în care registrul cancerului infantil a fost realizat de fundaţii nonguvernamentale, iar registrul pentru boli cronice şi rare este doar o denumire a ceva… inexistent.
fapt: 80 de milioane de lei. trei ani. un spital de copii integral construit din fonduri private. un leu donat la fiecare nouă luni, sau patru lei o dată de la fiecare român care trăieşte în românia. o idee nebunească. şi o asociaţie născută din această idee pe care cinci oraşe din ţară o vor duce pe stradă. pentru că noi credem că această idee este perfect realizabilă, numai că trei ani sunt un lux nepermis.

Pe 9 mai, de Ziua Europei, suntem așteptați pe Aleea Tiberiu Brediceanu din Braşov, la o alergare. Este strada de sub Tâmpa. Punct de pornire: Bastionul Țesătorilor, chiar lângă zona de agrement Olimpia. Adu cu tine cel puțin 1 leu, donaţia ta pentru acest proiect.

Este un proiect mare, mult mai ambitios decât orice s-a mai pomenit la noi, dar se poate face. Dacă aduci 100 de lei, ai acoperit deja donatia a 100 de oameni. Putin cu puțin se strânge mult. Pentru cei ce zic că nu au nevoie de așa spital, gândiți-vă că dacă veți avea copii și vor avea cancer, nu veți avea de unde scoate 150 000 de euro pentru tratament în străinătate.

Informații mai multe poit fi găsite pe 1Leu.org sau o poti întreba pe Camelia în zona de comentarii aici. Camelia este coordonator local al eforturilor de strângere de fonduri și poți afla mai multe de la ea și de pe pagina de eveniment, pe Facebook.

Vino și tu la strângerea de fonduri!

5 răspunsuri la “1leu.org – Alerg pentru spitalul care va combate cancerul la copii”

pentru cei care donează 100 de lei, facem cadou tricouri cu logo-ul asociației. 😉

Dar pentru cei care doneaza mai mult? 😛

9 mai 2015: protest împotriva despăduririlor ilegale din România | Manuel Chetaspune:

[…] Este de perefeat ca noi să nu fim considerați, ca țară, doar un fel de monedă de schimb sau doar o materie primă ce trebuie consumată și apoi aruncată la gunoi. Îi felicit pe cei ce iau parte la aceste proteste. Sper că se vor mișca niște rotițe acolo unde trebuie. Pe 9 mai voi alerga pentru strângerea de donații pentru Spitalul de copii. […]

[…] cum am scris și aici mâine, 9 mai 2015, voi fi la Bastionul Țesătorilor, chiar sub Tâmpa, ca să donez bani pentru […]

Alergăm pentru Spitalul Copiilor. 4 iulie, ora 9 – 1leu.org | Manuel Chetaspune:

[…] cum știi deja în fiecare sâmbătă din lună se face alergare cu donație pentru spitalul de copii care va […]