Categorii
Arhiva Blogging

Scoble, revino pe internet

Este drept, Dave Winer cere, în articolul acesta, ca Scoble să revină în internetul deschis, cel care nu îți cere să te loghezi pentru a citi un status sau articol nou.

Eu fac pe viteazul și zic că Scoble ar trebui să revină pe internet. Punct.

Scoble a luat decizia anul trecut de a posta toate articolele sale numai pe Facebook, aruncând la gunoi efectiv blogul pe care publica tot ce avea de zis. Mișcare proastă, pentru că Facebook nu este egal cu „internet”.

Nu sunt de acord nici cu modulul de comentarii de la Facebook. Ca blogger este bine să ai totul în curtea ta: articole, comentarii, ba chiar și statisticile, deși Jetpack nu ni le oferă chiar așa de ușor („se iegzistă un API pentru aia”).

Robert Scoble este un jurnalist din SUA care face „evanghelizare” pentru tehnologiile viitorului. Este foarte popular, un tip simpatic și care pare că știe pe unde calcă. Mișcarea de a lăsa blogul pentru Facebook este, sper eu, singurul mare păcat al unui om mare.

Sper să revină pe meleagurile internetului.

Și nu, Facebook nu este internetul. Este un cuib de nebunii care poate fi foarte util dacă știi pe cine să ții în listă și ce grupuri să urmărești. În rest, Facebook este o gaură neagră.