Categorii
Arhiva Blogging General

Ce spune adresa de email despre tine? pooopylika17@yahoo.com în CV va bloca accesul tău la un job


Nu este de râs, dar adresele de email spun câte ceva despre proprietarul lor sau, mai bine zis, despre utilizatorul lor, pentru că adresele de email nu ne aparțin.

O adresă de email ca pooopylika17@yahoo.com în CV înseamnă moarte curată, adică moartea căutării unui job. Un CV trebuie să fie curat, îngrijit iar adresa de email trebuie să reflecte seriozitate.

Cel mai bine este să ai o adresă de email „profesională”, pe care o dai colegilor, angajatorilor, partenerilor. Ceva în genul: nume.prenume@gmail.com, nume.prenume@yahoo.com și tot așa.

În cazul bloggerilor este clar că trebuie să ai o adresă de genul nume@domeniupropriu.com. Doar vrei să fii profesionist, nu?

Ca o paranteză, adrese de email idioate ca cea din titlu există și, lucru interesant, încă se mai dau mesaje drăgăstoase prin Y! Messenger folosindu-se de expresia „te poop” cu sensul „te pup”, dar cu traducerea, relativă, „te cac”. Poop în engleză înseamnă fecale, așadar, vă rog să nu vă mai mânjiți cu atâta drag. Se aude Y! Mess?

Filmul de mai sus mai atrage atenția asupra faptului că oamenii părăsesc confortul anonimității pe rețelele sociale și vor ca persoana din offline să fie egală cu cea din online. Ese o mișcare pe care Chinezu o susținea tare încă din urmă cu vreo 3-4 ani. Deși nu sunt de acord cu o serie de inițiative de-ale lui, cea cu egalitatea dintre persoana offline și cea online este un lucru bun și trebuie văzut ca atare.

Dat fiind că și la noi destui oameni pun tot mai mult semnul egal între offline și online este bine să fim atenți ceea ce zicem pe rețele sociale. Este bine să consideri că tot ce publici pe Facebook este public, chiar dacă îl publici numai pentru prieteni.

Așdar, două lucruri pot da foc inițiativei tale de a căuta un job: un email idiot și postările tale pe rețelele sociale. Grijă mare!