Categorii
Arhiva General

Îmi place cum argumentează omul ăsta


Matt are un canal YouTube în care își spune păsul în legătură cu multe lucruri. În filmul de mai sus vezi cum demontează frază cu frază ceea ce zice Anita Sarkeezian, o mincinoasă și șarlatană, care se ascunde sub vălul feminismului pentru a se victimiza și pentru a strânge fonduri.

Ea se numește critic de jocuri video, dar abia dacă a jucat un singur joc până la capăt și nu este în stare să numească trei jocuri. Așa da critic de jocuri video. Tot ea este cea care zice că violența în jocuri se vede în violența de pe stradă, un lucru demonstrat ca fiind fals deja.

Revenind la Matt, el își exprimă dezacordul cu argumente pe bandă rulantă și fără a jigni. Am văzut la noi că este ușor să jignești când nu poți face față unui dialog în care se schimbă argumente.

Discuțiile ar trebui purtate ca în filmul de mai sus: eu vin cu argumente pentru a-mi susține ideea, tu faci același lucru. În schimb, ceea ce se petrece adesea pe net este atacul la persoană (atac ad-hominem): „argumentul tău este invalid pentru că tu ești prost”.

Ca idee, un boschetar îți poate zice cum se face curățenie în casă, dar faptul că el este boschetar nu diminuează importanta curățeniei în casa ta.

O vorbă veche spune că „Dumnezeu Își poate transmite cuvântul și prin nebuni”, lucru ușor de tradus în cuvinte pentru ziua de azi: bate argument cu argument, nu cu atac la persoană.

Desigur, netul este mare, plin de oameni care abia așteaptă să spună ce au de zis și să se mai ia la harță cu cineva, dar învățăm.

Așadar, data viitoare cănd îi zici cuiva că este prost, spune-i și de ce.