Categorii
Arhiva General

O nevastă de șofer RAT Brașov, îmi spune, politicos, să sug p…

După ce am postat pe Facebook statusul legat de nesimțirea șoferilor RAT Brașov, în special a celor care lucrează pe linia 8, m-am trezit cu un mesaj trimis de o nevastă de asemenea șofer. Mesajul trimis de ea este delicios și arată nivelul de cultură și educație pe care îl are și, desigur, pe care unii șoferi RAT Brașov îl promovează.

Ia uite ce îmi zice distinsa doamnă, pe numele ei Mihaela Mihai:
sustinatori-brat-brasov

Cum am zis și pe Facebook:

După ce am pus pe Facebook postul despre soferii RAT Brasov numita Mihaela Mihai, de pe Facebook, mi-a trimis un mesaj plin de iubire in care deplange viata grea a soferilor RAT, care se trezesc la 3:30 si lucreaza pana la ora 14.

Desigur, se pare ca nevasta aceasta de sofer RAT nu a auzit de oameni care au 2-3 locuri de munca, ca mine, si care se trezesc la 4:30 pentru jobul care incepe la 5 si se pun la somn la orele 23-24, dupa caz.

Desigur, e greu sa te trezesti dimineata, sa muncesti 8 ore si apoi sa faci nazuri. E tare greu. Pentru cine se intreaba ce lucrez asa: la jobul normal, de la 5 dimineata, la emisiunea TV de la TVS Brasov, apoi la canalul YouTube cu filme educationale si la cele trei bloguri ale mele + o tona de documentare si lucruri pe care le invat zilnic.

Imi merit vorbele distinsei, nu?

Este greu să te trezeși, indiferent de oră, și apoi să faci un serviciu de 8 ore mai ales când știi că nu mai poți fura benzină/motorină ca înainte, că nu mai poți primi bani de la călători și că ți se bate obrazul când te comporți ca un birjar jegos, nu?

38 de răspunsuri la “O nevastă de șofer RAT Brașov, îmi spune, politicos, să sug p…”

Ce, măi, tu vrei net în mijloacele de transport în comun? Dar unde te crezi?!

Vreau si HBO cat sunt in autobuz. Ce vrei de la viata mea?!

Prin natura meseriei sunt in trafic toata ziua. Problema cea mai mare cu unii soferi de la RAT este ca nu au ce cauta la volan! Habar nu au de reguli de circulatie sau daca au nu le pasa. Autobuzul e mare, nu-i al lui… asa ca dai dracu pe ceilalti…

Ba din contra. Ei se comporta de parca autobuzul le apartine. Ai zice ca ne face o favoare daca ne permite sa urcam in el. Nu toti soferii sunt asa, dar unii se comporta in felul asta.

O vaca proasta, atata timp cat primaria iti asigura internet pe autobuze ,si prostituate care sa-ti suga pula in autobuz, soferii nu au ce comenta meseria lor este sa conduca, la fel cum noi n-e cumparam bilet, facilitatiile in autobuzele rat nu sunt oferite de catre soferi, numai ca din ambitia lor de cacat l-e este lene sa porneasca un buton al routeru-lui, nu sunt fan wi-fi in autobuze deloc, dar comentariul femeii…m-a facut sa postez,pai soro daca nu-i convine ce mai cauta angajat la r.a.t..? Sa stii si tu altii pentru 1000 ron salariu ti-ar saruta si talpile ….

Asta cu internetul oprit am auzit-o si eu. Treaba este ca ei se comporta de parca ar fi autobuzele lor si oamenii autacut tot timpul in loc sa le atraga atentia.

ei care se comporta ca niste ciobani ar trebuii dati afara .Sunt o gramada de oameni care ar putea face serviciul pe care unii ciobani nu stiu sa il faca .Afara cu ciobani .Cat despre net in autobuz cred ca ar trebuii sa lucreze cineva mai mult la bunele maniere ale soferilor de cat la net insa este o ideea buna .

Sunt o serie de soferi noi si te ung pe inima cu un comportament exemplar. Unii soferii mai in varsta si cei de pe linia 8 sunt cei care se lasa greu impresionati de bun simt. Poate isi vor schimba comportamentul in viitor.

Ahahaha domnule Manuel Cheta daca sunteti la fel de penibil in emisiunea, video-urile si postarile dumneavoastra cum ati fost in cele 2 subiecte cu soferii de pe linia 8 si asta e clara treaba.

Satul peste cap de nemultumiri precum „Nu imi da Buna Ziua!”, nu imi deschide usa din fata si alte cacaturile legate de RAT BV. Am impresia ca nu mai aveti subiecte cu ce sa atrageti atentia! Daca dumneavoastra distinsule domn cu 3 job-uri care pleaca dimineata si vine noaptea tarziu, sunteti suparat de comportamentul soferilor RATBV de ce nu folosesti dumneata taxiul? Dar stati, daca nu le lasi bacsis la taximetristi te injura si ei si astfel mai apare o postare de cacat cum este aceasta.

„Un bun cetatean brasovean Manuel Cheta, atac dur la soferii de pe linia 8 care nu i-au dat buna ziua” asta da subiect de stiri! =)) M-ati facut copios sa rad si va multumesc pentru acest lucru.

PS: Imi este frica sa continui sa va citesc postarile bunule cetatean care esti tu! :)) Dumnezeu sa va pazeasca spatele.

Sari de la dumneavoastra la tu. Hotaraste-te.

Sa iti zic scurt: daca merg cu autobuzul, platesc un bilet si vreau sa fiu respectat ca om. Nu cer decat ceea ce trebuie sa ofere. Nu fac asta, le fac morala.

Legat de taxiuri, am scris si despre ele si am luat soferii de taxi de ureche cand am vazut ca merg prea repede, cand fumeaza sau cand se arunca nebuneste in sensurile giratorii. Nu fac diferente intre soferi RAT sau taxi, dar vad ca te raliezi unui grup de oameni pentru care bunul simt este proportional cu salariul.

Acel grup de oameni nu vor evolua dincolo de burtica lor si de bataia pe care o aplica femeii de langa ei.

Desigur, asemenea oameni vor considera universul de vina pentru greul din viata lor si pentru salariul mic si vor ataca clientii pe baza asta.

Cat despre ceea ce fac in emisiuni si in video-urile de pe YouTube, e drept, nu este de Discovery Channel, dar inseamna mult mai mult decat comentarii mizerabile ca cel pe care l-ai lasat.

Desigur, fiind fan RAT sau chiar sofer RAT iti place sa iti aperi neamul si modul mizerabil in care se comporta ei. Normal, eu sunt de vina pentru viata grea pe care o ai tu si/sau o au ei.

mister, cu tot respectul, esti foarte..dar foarte penibil si jenant. nu intru in subiect ca nu ma pun la mintea ta ..dar cu 3 joburi la activ si cu 19 ore de munca pe zi, nu iti permiti o masina…in leasing sau macar o dacie logan, spune mult despre tine. pun pariu ca nici carnet nu ai, dar astea sunt detalii. si tu esti jenibil asa ca nu intru in detalii, nu te chinui sa imi raspunzi ca ai mult de lucru..dar pun pariu ca esti penibil si la locul de munca si toti te iau la misto..pentru ca asa esti tu, o suma de atomi curiosi ..dar prosti ! ar trebui sa iti fie rusine..

Imi place nivelul de emancipare pe care il emani: „cu tot respectul” si apoi faca boroboata. Fie ai respect si iti exprimi parerea in mod constructiv, fara a jigni, fie nu ai respect si scrii ce ai scris mai sus.

Desigur, nu pot cere respect de la oameni care nu stiu ce e ala.

Ti-am dat reply pe Facebook:”Sa imi fie rusine ca ii trag de maneca pe nesimtiti? Imi place cu cine iti faci echipa. Mai spune-mi cum faci tu Romania o tara mai buna.”

mai bine spune dumneata ca eu de exemplu nu vad lumea din jur asa defecta precum tu o vezi. Si pe bune acum chiar crezi ca lumea nu te respecta?! Uite iti vand un pont, respecta tu fara sa ceri sa fi respectat pentru asta. Uite asa se poate face o comunitate mai buna! Nu te mai supara cand esti criticat, intelege, nimeni nu detine adevarul absolut, nici macar dumneavoastra.
o zi senina

@roger Uite un om care stie sa argumenteze. Manuel iti zice cu subiect si predicat si tu contra-argumentezi complet la…subiect:))
Ce imi plac mie oamenii care cand nu pot contrazice ceva sar la atacuri care nu au absolut nicio legatura cu subiectul.

Oameni buni,
Nu ar fi bine sa faceti voi o pagina fb unde fiecare sa posteze incidentele, cu numarul autobuzului, data si ora, si/sau o rubrica in ziarul local gen „soferul groazei” Eventual sa si mediatizati acest lucru. Nu stiu ce este RAT Brasov, dar cred ca este regia de transport locala, care de obicei primeste bani de la Primarie. Invitati-i pe cei care le dau salarii acestor indivizi sa vizualizeze aceasta pagina. Cu siguranta nu va fi o simpla coincidenta daca anumiti soferi vor intruni maximum de „nominalizari”. In orasul unde locuiesc eu s-a facut un top „Cel mai jegos maxi-taxi”, si credeti-ma a dat rezultate.

Da, este o diee buna. Cred ca va trebui sa avem o asa pagina unde sa punem si poze. RAT Brasov, compania locala de transport public, va avea nevoie de asa trezire.

Fapte sunt, pentru ca articolul de fata a ajuns la unii membrii din Consiliul Local Brasov de unde sunt votati banii pentru RAT Brasov.

E bine si asa dar mai eficienta-i treaba cu „cel mai jegos maxi-taxi” Cuvintele pot fi interpretabile dupa cum vezi!

Domnule Cheta, cine nu-i cu mine e impotriva mea nu?! Nu cred ca detineti adevarul absolut iar atunci cand amesteci adevarul cu, sa zicem, neadevar, doar sa ne iasa pasenta devi chiar plictisitor. Eu nu m-as lauda cu „harnicia” mea, mai sunt si alti oameni prin preajma cu siguranta mai faini si mai intelepti decat mine. Daca tot va place sa criticati, numiti nenorocitul ala de sofer, si de ce nu, ca acum nu mai este o minunatie, un clip pe Youtube, educational si gata. Eu cred ca generalizati prea mult si nu va plac criticile :). Uite eu nu sunt sofer pe RAT si nici de Taxi si nu ma raliez cu ei, dar ce vrei sa iti faca domniile lor sa te simti inplinit in ziua respectiva?! Acum daca stau sa ma gandesc e chiar dificil, ca in fiecare zi sa caut pe strada putina samanta de scandal sa vad doar partea urata a lucrurilor, sa judec sa ma justific sa ma victimizez sa arat comunitatii mele suferinta mea, eu bun cetatea, cu 7 job-uri. Eu zic sa respecti tu inainte sa ceri sa fi respectat iar amaratul ala de pret al biletului sa nu conditioneze respectul, am platit ma respecti, sofer jegos ce esti. Uite fac eu o cheta si iti platesc eu autobuzul pe o luna dar vreau sa ma respecti cum se cuvine si sa scri de bine despre cei mai nenorociti si prost crescuti soferi, sa arati ca si ei sunt oameni. Daca am arata ca si ei si noi suntem tot oameni ceva se va schimba dar nu cred ca poti face asta, te simti minoritar intr-un neam mizerabil. Cand am sa trec prin Brasov am sa ma plimb pe linia lui 8 si daca ne vom intalni am sa-ti platesc eu biletul sa nu mai stai stresat ca nu ti-a dat nenea soferul buna ziua. Am sa-ti dau eu buna ziua si-am sa-ti dau telefonul meu sa navighezi pe internet. Stiu, am fost rautacios dar asa arata universul creat de tine, toti sunt prost crescuti si au ceva cu tine, ne cerem scuze domnule!

Nu este universul creat de mine si nici nu ma astept sa ma serveasca cu cafea soferii RAT.

Cum am zis, doar unii sunt asa si o parte dintre ei sunt gasiti pe linia 8. Minim de respect si bun simt poate fi oferit de fiecare om in parte.

Am pomenit de munca mea ca un fapt, pentru ca e un fapt, nu o lauda aiurea, ca raspuns la plangerilor „duamnei” ca omul lucreaza 8 ore si vai, ce chin este. Am pus in antiteza un job de 8 ore cu unul care are mai multe joburi. E drept, unii nu sunt in stare sa lucreze atat de mult si nici nu sunt in stare sa aiba obraz subtire indiferent de salariul ce il au, dar asta este o alta problema.

Intreaba multi calatori din Brasov si vezi cati dintre ei nu s-au simtit carati ca pe nsite cartofi, cati nu s-au simtit jigniti de modul in care soferul facea treaba. Cati au dat oare bani la soferi? Multi. Cati au vazut ca soferul bea sau fumeaza in cabina? Destui. Toti au tacut.

Acum am aparut eu si am o voce cu care pot trage de maneca ceea ce fac unii sau altii. Ma folosesc de ea ca sa cer minima decenta. Vad ca esti impotriva minimei decente. Succes in universul tau, dar eu prefer ca in universul meu soferii RAT/taxi si altii sa fie oameni cumsecade.

Bafta si tie
problema e a celor ce tac atunci cand au de spus ceva dar nu-i poti generaliza, nu toata lumea-i naspa, nu conteaza daca ai un job sau doua, daca muncesti o ora sau 9, ca sunt pensionar sau student, amanuntele astea cu nevasta batuta sunt doar asa sa cozmetizeze putin comentariu si sa ne duca in directia aleasa de tine.Eu nu zic ca ai intentii rele doar ca metodele astea jurnalistice in care totu-i o tragedie cu toate ca nu vedem nimic, pierd teren.
Poate pe youtube sa mai mult succes, cu totii ne dorim mai mult bine in jur

Sper ca ai observat ca am zis „unii soferi”. Cat despre cei de pe linia 8, toti s-au comportat intr-un mod neprofesionist.

Ghici ce a facut un sofer de linie 8 cant am trecut prin fata autobuzului ca sa intru in autobuz, desi usa era inca deschisa?

A inchis usa si, desi bateam in usa, a plecat fara mine.

Si nu este singura situatie. S-au intamplat atat de des incat cei de pe linia 8 merita sa fie trasi de perciuni in public pentru modul lor de a fi.

PS. Am dat telefoane peste telefoane, am fost la sediul RAT si tot nu am vazut schimbari. Cei de la RAT ii scuzau pe soferi si ziceau ca tot fac traininguri, dar ca inertia este mare. Si a trecut anul de cand am vorbit cu cei de la RAT, la sediul lor. Cat de mare sa fie inertia daca intr-un an de zile nu s-au educat dragii nostrii soferi?

iti dai seama cate sesizari primesc, crezi ca esti singurul? Ei vor raspunde mai mult sau mai putin oficial dar isi vor vedea de treaba, cel mult il ceama pe nea’ Gigel si ii spune sa fie si el mai sau mai. Video devenite viral, lansate fara prea multe discutii, asa discutia nu va fi intre tine si nenea care preia sesizarea, asa o sa „doara”
Vorbele vor fi rastalmacite se vor interpreta si vor ramane doar vorbe! Si da, exemplu personal conteaza cel mai mult, curajul de a-ti spune oful direct si la obiect.

Domnule Cheta conducerea de la RAT nu face nimic si ii scuza pentru ca nu mai gasesc oameni sa lucreze la ei din cauza salariului mic. Toți soferii buni lucrează pe transport international de mărfuri sau persoane si mulți au plecat în anglia pe autobuze unde se castiga un salariu bun. Deci au rămas numai cei despre care spui dumneata si mai este ceva întotdeauna când lucrezi cu oamenii nu o sa reusesti sa ii multumesti pe toți întotdeauna o sa fie un nemulțumit.

Nu imi pasa de salariul ce il ia X sau Y. Important este ca atat timp cat lucreaza undeva, sa aiba decenta de a-si face treaba cum trebuie si cu respect fata de cei din jur.

Bunul simt nu are ce cauta sa lipseasca atunci cand banii sunt mai putini.

Daca nu te interesează salariul lui x sau y de ce ai început articolul cu salariul care il aveau înainte. Eu zic ca autobuzele de la RAT sa aibă in fata cabina închisă ca sa nu mai se întâmple sa fie criticați sau înjurati cum am vazut azi-dimineața pe linia 6 pentru ca intarziat 2 minute din cauza traficului lucrurile astea nu le vedeti. Pentru ca nu a dat buna ziua sunt criticați si daca,călătorii ii injura pe soferi e ok.

Pomenirea salariului are un rost: arata ca pentru unii oameni bunul simt este proportional cu salariul, nu cu educatia primita acasa.

Cat despre calatori nesimtiti, normal ca si ei merita luati la rost.

Eu sunt total de acord cu acest articol. De ce soferi care au cabina lor in fata si sunt izolati de restul autobuzului au iarna caldura, iar tu ca si calator stai si ingheti mai ceva ca afara?
De ce conduce ca un nebun? Accelereaza cat poate si cand ajunge la limitator de viteza pune frana brusc. Ce se intampla atunci cu calatori? Cad uni peste altii!
De ce alergi dupa autobuz, te vede, sta pana ajungi in fata usi si atunci ti.o inchide in fata. Daca sunt atat de sfinti de ce atunci cand am sunat la dispecerat sa ii facem plangere unui sofer ca bloca drumul si dupa din ambitie cand am reusit sa trecem pe langa el ne.a blocat, ni s.a spus ca se primesc multe plangeri si sunt trasi la raspundere dar nu le pasa. De ce le luati atat de mult apararea daca nu circulati cu ei?

Ceea ce ai patit tu s-a intamplat prea des. Uita-te si pe pagina lor de Facebook. Multi sunt cei ce se plang de RAT Brasov.

Manu nu trebuie sa te justifici la fiecare-n parte despre ce ai scris. Unii dintre dinstinsii de mai sus nu pot intelege ca este o parere si nu pot face diferenta dintre limbajul tau si al doamnei. Cei mai buni soferi au plecat pt ca nici ei nu sunt respectati de catre conducere ai isi varsa frustrarile pe calatori,majoritatea ne avand nici o vina. Sunt si calatori nesimtiti dar si soferi, cumva totul trebuie sa fie echilibrat. Iar legat de ce ai spus si tu, sa nu se mai planga ca lucreaza pe un salariu mic, nu au fost fortati sa faca asta, a fost alegerea lor. Legat de faptul ca ii dor in cur de regulile de circulatie este 100% adevarat.

Sper ca macar au inteles ce le-am zis daca tot mi-am batut capul sa le explic.

Soferii RAT nu vor deveni mai educati peste noapte. Este nevoie si de calatorii ceilalti sa il traga de maneca.

[…] din care scoți sau nu bani, dar care îți mănâncă timp, așa cum pomeneam în articolul cu “nevasta” de șofer RAT care mă înjura deunăzi, tu trebuie să îți cumperi obligatoriu mașină și să uiți de […]

R.A.T. Bv. Va asteapta sa inlocuiti ciobanii de la volan, sunt foarte multe posturi libere anuntate chiar pe net, prin ziarele locale, acum nu trebuie decat sa va faceti timp sa va depuneti un c.v. si sa aveti pregatirea necesara, si sa incercati sa va descurcati cu salariu oferit. Succes.

Ma intreb, cand are timp superactivul Manuel sa circule cu autobuzul si sa cunoasca toti soferii, mai ales pe cei de pe 8, cand el are n job-uri si ajunge acasa foarte tarziu? Ba baiatule daca esti asa convins de ideile tale, du-te la regie si „toarna” acolo tot ce stii si ce crezi, ca de tocit tastele calculatorului orice frustrat ca nu are bani de o masina, stie sa o faca. Esti un fel de Celentano gen Las Fierbinti plin de bani, dar cu burta goala…:)

Dan, am fost la sediul RAT de mai multe ori. Vorbesti aiurea si fara sa stii din timp.

Nu conteaza ca lucrez in 3 locuri, ce si cum fac sau faptul ca nu imi iau masina. Toate sunt irelevante, dar ai minte prea mica pentru a-ti da seama de asta.

Tot ce trebuie sa intelegi, daca vrei, este ca soferii RAT TREBUIE sa se comporte respectuos si unii nu o fac. Majoritatea is ok, dar unii strica apa tuturora. Ia mai citeste odata si vezi ce zice articolul: soferii RAT trebuie sa fie oameni ok, altfel voi mai scrie despre ei.

Nu imi pun mintea cu tine, ca a ta e prea odihnita…inteleg ca si conducerea regiei e varza, toti sunt prosti iar tu o victima…iar cu jegul asta de caracter pe care il detii, nu te pot bifa decat la inca un avort nereusit….

Un alt frustrat ca re va intra in spam de acum incolo. Buh-bye.