Categorii
Arhiva Tehnologie

Windows 10 pare a fi ok


Am Windows 7 și sunt multumit. Nu m-am putut convinge să trec la Win 8 pentru nimic în lume. Nu m-a cucerit interfața nouă și nici charm-urile.

La Win 10 văd că Microsoft revine la stilul Win 7, cu start button, dar cu ceva împrumutat de la MacOS, cum ar fi posibilitatea de a avea mai multe desktopuri.

Îmi place că poți fixa trei ferestre foarte repede prin mutarea lor în zona respectivă a ecranului. În Win 7 poți împărți ecranul în două prim mutarea celor două ferestre mult înspre stânga sau dreapta.

Win 10 introduce și task view, DX12, asistentul virtual Cortana și noul browser cu nume de cod „Spartan”, ceva diferit de IE (așa zice Microsoft).

În afară de DX12, care va ajuta la partea de jocuri video, și în afară de desktopuri restul pot fi numite features care trec „under the radar”. Nu, lansarea unui browser modern nu este ceva cu care să te lauzi. Google și Mozilla au făcut browsere bune de ani buni deja.

2 răspunsuri la “Windows 10 pare a fi ok”

Uite atat de mult: [……………………….]

Nu am luat nici un ban. Eu mi-am spus parerea legat de Win 10.

Nu neg ca Linux ori MacOS au chestii mai faine, dar vorbesc din obisnuinta. Mai ales ca o buna parte din jocuri sunt facute pentru Window.

Stiu ca pot folosi VM pentru a juca din alte sisteme, dar prefer sa raman la Windows. Sunt comod, stiu.