Categorii
Arhiva General

Ura, avem funcții oficiale de prezicători în nomenclatorul de funcții

prezicatori-romania-functii-oficiale-ordinul-1832-2011-si-856-2011

Așa cum notam și pe Facebook, nici nu este de mirare că Statul Român este vasal Bisericii Ortodoxe. Dacă verifici lista de funcții/ocupații recunoscute oficial în România, vei descoperi codul 5161 – Astrologi, prezicători şi asimilaţi.

Așa este. România este un stat care consideră șarlatania drept o funcție care trebuie acceptată. Tocmai de aceea vezi atât de multe horoscoape și astrologi pe la TV, ziare, media în genere.

Iată textul ce numește funcțiile respective, găsit în COR – Noua Clasificare a Ocupatiilor din Romania – Ordinul 1832/2011 856/2011:

5161 Astrologi, prezicători şi asimilaţi

Astrologii, prezicătorii şi asimilaţii acestora descriu (dezvăluie) trecutul şi prezic evenimente viitoare din viaţa persoanelor prin practicarea astrologiei, pe baza unor caracteristici din palmele clienţilor, prin folosirea cărţilor de joc sau alte tehnici.

516101 astrolog

Simpatic, nu?

Nu m-aș fi așteptat să găsesc superstiții inclusiv în documentele oficiale. Cineva ar trebui să corecteze situația asta! Cum poți atrage atenția că anumite ocupații nu-și au locul pe lumea asta? Vreun jurist printre cititori?

Am văzut asta la filmul prezentat de Cristian Român, de la Revista știință și Tehnică. Vezi la minutul 38m18s: