Categorii
Arhiva General

Ce fac unii cu drepturile lor: își bat joc de ele

ma-pis-pe-el-de-vot
( Sursa foto Sergiu Motreanu. În poză Alina Dumitriu, activistă ce ajută bolnavii de HIV. )

Vezi poza de mai sus. Unii oameni au drepturi pentru a le arunca la gunoi. A spune că te piși pe el de vot e același lucru cu a arunca puțina mâncare pe jos pentru că nu îi poți cere bucătarului să îți facă pizza.

Oameni buni, pentru drepturi se luptă, nu se renunță pentru ca mai apoi să le aruncați la gunoi. Mai potrivit era dacă zicea: știu că se întâmplă fraude electorale, dar am să vă pun să îmi respectați votul dat chiar dacă trebuie să vă fiu umbră. În schimb, hipsterii cer să fie aruncat capitalismul la gunoi, deși România este socialistă cât cuprinde și refuză să meargă la vot, pentru că, nu așa?, ce rost are?

Ei bine, are rost. Fiecare drept pe care îl ai trebuie exercitat. Dacă renunți de bună voie la el pe motiv că oricum este un „drept” și nu o obligație, atunci tu pregătești locul pentru un dezastru.

Nu îți place ce candidați avem? Atunci strânge oameni pentru cel care îți place cel mai mult. Sau chiar pentru tine. Poți face schimbări mari dacă lupți pentru ceea ce este al tău: dreptul. Dacă nu lupți pentru el, atunci sigur nu te va deranja să îți fie luat. Azi îți este luat votul, mâîne îți este luată libertatea.

Sistemul de vot ce îl avem la noi nu este tocmai ideal, dar ar putea exista alternative:

Sergiu, ea nu votează pentru că este vacă, dar vai de boii ce o urmează. Eu votez.

Un răspuns la “Ce fac unii cu drepturile lor: își bat joc de ele”

[…] Ce fac unii cu drepturile lor? […]