Categorii
Arhiva General

Tâlhării și hoții în Brașov

Am doar un mic anunț: se petrec rele prin Brașov. Ieri, pe 2 octombrie 2014, o pensionară s-a trezit cu crucea de aur de la gât lipsă după ce un țigan la 30 de ani i-a furat-o. Brașovul, cu toate că este frumos și liniștit, încă nu a scăpat de hoți și tâlhari. Nu se aud, dar se petrec destule lucruri: se fură biciclete pe bandă rulantă și se vând în Săcele, se fură din apartamente, se fură lănțicuri de la gât (tehnic vorbind = tâlhărie).

MO, modus operandi, în cazul pensionarei. O țigancă vine și stă de vorbă cu pensionara, întrebând orice fel de lucruri banale. Din spate vine țiganul, pune mâna pe crucea de aur și fuge. Țiganca fuge și ea. Bătrâna stătea pe o bancă dintre blocuri, chiar în zona Făget.

Ținte, adică victimele, sunt adesea oamenii în vârstă, dar nu este exclus să pățească la fel și femeile singure. Tocmai de aceea am o oarece strângere de inimă să văd femei singure seara sau noaptea. Brașovul nu este 100% sigur așa că un spray paralizant este minimul ce trebuie să îl aibă femeile în geantă.

La un moment dat un jandarm s-a dus la un cuplu de bătrâni ce își afișau aurul mai bine ca faraonii și le-a cerut să fie mai atenți cu modul în care își afișează bijuteriile în public. Răspunsul? „Lasă, dom’le, că nu ni s-a întâmplat niciodată nimic”. Auch.

Sfaturi de bun simț:
– dacă ai bijuterii, nu te afișa în oraș ca și cum ești singur în câmp
– bătrânii să fie mai atenți ca de obicei (nu poți pune câte un polițist pentru fiecare om ce iese din casă)
– nu te afișa cu teancul de bani în public
– atenție în locurile aglomerate și ține totul în față, unde poți pune mâna mereu
– nu te gândi că nu ți se va întâmpla niciodată nimic tocmai pentru că nu ai avut niciodată necazuri (pe tâlhari nu îi interesează asta)
– bicicletele trebuie ținute sub ochi când ieși în oraș (hoții au chei potrivite în anumite cazuri)

Așadar, grijă mare. Brașovul nu este așa de roz pe cum se știe!

Un răspuns la “Tâlhării și hoții în Brașov”

“Lasă, dom’le, că nu ni s-a întâmplat niciodată nimic”. Tipic romaneste…