Categorii
Arhiva Blogging

HTTPS ca semnal de ranking în Google. Yup, bloggers, it sucks!

Am citit acum ceva vreme știrea asta. Sincer, nu văd rostul unui certificat SSL pentru site care are doar pagini în care are text și nu vinde nimic. Nici măcar zona de comentarii nu era chiar așa de super-mega-importantă încât să îți trebuiască SSL pentru blog.

Pentru cei pe wordpress.com si blogspot.com va fi simplu. WordPress va aplica un wildcard SSL pentru cei ce au bloguri de genul XXXXX.wordpress.com și la fel ca face Blogspot. Chestie care se aplică în ceva minute.

Ce vor face bloggerii ca mine și alții care sunt pe domeniu propriu? Va merita să facem trecerea la SSL? Ce voi face cu Tehnocultura.ro care primește ceva vizite de la Google pentru sutele de articole educative ce le-am publicat acolo?

Va urca mai sus ca mine un site care are conținut zero, dar are SSL? Vom trăi și vom vedea. Deocamdată modificarea algoritmului nu va ține prea mult cont de SSL, dar în 1-2 ani vom discuta altfel.

Ori va fi totul ca păcăleala cu authorship, când tot poporul publicistic de pe net și-a făcut profil de Google+ și apoi a conectat pagina cu site-urile pe care le deținea prentru ca, mai apoi, să nu vadă nici un efect?

Pe bune, în afară de faptul că îți apărea figura în SERP și, probabil, mai câștigai ceva la CTR, nu am văzut un mare buzz. Agitație degeaba. Va fi la fel cu SSL?

Văd o singură soluție: îți faci o audiență fidelă și îi râzi în nas lui nenea Google cu SSL-ul lui cu tot. Asta înseamnă că va trebui să stabilesc alte legături pentru tehnocultura.com ca să nu depind așa de mult de Google. Este mereu bine să depinzi de Google doar pentru maxim 30% din totalul de vizite. Așa te poți proteja de mișcările, uneori idioate, din partea Google în legătură cu webmasterii.

Tu vei cumpăra un SSL pentru blogul tău?

LE: Pentru cei ce chiar doresc să utilizeze un SSL articolul lui Șerban despre obținerea unui SSL în mod ușor le stă la dispoziție.

5 răspunsuri la “HTTPS ca semnal de ranking în Google. Yup, bloggers, it sucks!”

Ma bate si pe mine gandul unui certificat. Nu sunt atat de informat momentan, dar dpvd SEO am auzit ca va fi un boost pentru cei cu SSL..

Cam greu să tot ții pasul cu modificările pe care le aduce Google.

Nu foarte greu. Daca urmaresti site-uri ca Search Engine Land sau Search Engine Journal ori Search Engine Roundtable gasesti informatii la zi despre tot ce misca Google.