Categorii
Arhiva Optimism Personal

Nu, tu nu vei reuși niciodată să faci ce îți propui

Mă distrează guguștiucii de Facebook care tot dau share la o imagine cu Einstein în care scrie că el nu se pricepea la matematică, deci lasă că și tu o sa ajungi bine în viață. Nimic mai fals.

La 15 ani Einstein stăpânea integralele mai bine decât unul care termină acum facultatea de fizică sau de matematică iar la 26 de ani, în 1905, avea mai multe lucrări științifice la activ, printre care una în care se discuta despre echivalența dintre masă și energie (celebra E=mc^2). Așadar, nu era slab pregătit sub nici un punct de vedere. Și nu, tu nu vei ajunge niciodată ca el.

Revenind la Facebook memes care caută sa te motiveze să faci dracului ceva cu viața ta, ține minte un lucru: geniul are un avantaj, nedrept ai zice, față de tine. Nu te poți compara cu el, nu te poți pune în pielea lui și nu vei fi niciodată ca el.

Și nu, dacă tot ce faci este să urmărești și să dai share la rahaturi care diminuează din aura geniilor trecute, atunci nu vei fi în stare de nimic. De fapt, cel mai probabil că ești unul din cei 99.99% care, cel mult, va avea o casă, familie și, poate, o mașină toată viața sa. Nu vei fi cu nimic special, mai ales dacă nu ai „avantaje” primite de la natură, mamă, tată, etc..

Puțini sunt cei ce reușesc și chiar ei eșuează des, mult și pierd o mulțime pe parcurs. Oricât de mult ai munci să faci ceva grandios ai nevoie și de o licărire de noroc, de o circumstanță care să te arunce puțin mai sus, dincolo de aerul toxic al anonimatului.

Dar nu vei reuși oricâte motivaționale vei citi și oricât de mult ai munci. Ești unul din cei 99.99%.

Prove me wrong.

2 răspunsuri la “Nu, tu nu vei reuși niciodată să faci ce îți propui”

Tu esti geniu. Nu ti se aplica articolul 😀