Categorii
Arhiva Optimism Personal

Angajare: mofturi de oameni proști

Unii dintre cei mai interesanți oameni de pe Terra îmi par cei care au terminat o școală, liceu sau facultate, și se duc cu pretenții aiurea la angajator. „Vreau să îmi dai X lei salariu!” sau „Cunosc pe cineva care a terminat ca mine și are post de manager.” Ce oferă în schimb? Simpla prezență. Pentru simplul fapt că ei vin la interviu ei vor locul de muncă și au pretenția să primească prime pentru simplul fac că își fac prezența la acel loc de muncă.

În contextul acesta este bine să citim ce a publicat Vali legat de piața muncii, din perspectiva angajatorului. Idioțenii precum „am 3 luni de experiență din postura de persoană înregistrată ca șomer” în CV sau „cu copii o fată si un băiat, și să trec doar când vreau eu pe la birou„, atunci când sunt întrebați unde se văd peste 3 ani, erau la tot pasul. Și mai vrei să te angajezi?

În 2010 am ajuns șomer și a fost o perioadă foarte bună pentru mine, pentru că am folosit-o să învăț lucruri noi, pornind de la instalări de WordPress și ajungând la modificări de teme. În plus, am văzut ce însemna blogginul. Pe lângă acestea mergeam peste tot pe unde puteam de instalam un Windows, devirusam, lucruri mărunte care îmi aduceau un ban în plus.

Am scris despre fericirea de a fi șomer, pentru că eu am avut o perioadă bună în care am învățat destul de multe. Angajarea într-un domeniu total diferit față de ceea ce lucrasem ani buni înainte a venit ca un accident și s-a făcut în doi pași și trei mișcări, pentru că deja învățasem ce trebuia să știu pentru job în timpul șomajului. Piece of cake.

Când vrei să te angajezi fă bine de citește aritcolul acesta și acesta. Din al doilea articol vei înțelege rostul întrebării „Unde te vezi peste 5 ani?”

Toate întrebările au rost la interviu și poți refuza să răspunzi la unele legate de orientarea sexuală sau de religie, dar, în rest, trebuie să ai o minimă pregătire în domeniul în care vei lucra, să arăți seriozitate și să știi cât mai multe despre firma la care vrei să te angajezi.

Pentru cei care abia au terminat școala și întreabă de ce nu primesc 500 de euro sau 1000 de euro salariu am doar un lucru de zis: răbdare!

3 răspunsuri la “Angajare: mofturi de oameni proști”

rabdare? cuvantul asta nu exista in vocabularul generatiei Y. in rest, tupeu si prostie cat cuprinde. societatea a pompat in ei o incredere de sine exacerbata, care nu are nici cel mai mic fundament. au fost transformati in idioti care cred ca totul li se cuvine, dar nu sunt in stare sa ofere mare lucru in schimb. pe mine e ma uimeste cat de prost pregatiti sunt si fara motivare pentru munca.

Cred ca aici e vorba de masura in care i-au educat parintii. Sau in care nu i-au educat. nu am vazut prea des parinti care sa le povesteasca de CV copiilor. Parintii sunt mereu prea ocupati.

de acord, educatia oferita de parinti este un principal factor care a transformat tineretul in ceea ce numim generatie Y. parintii au fost prea disperati si preocupati sa le ofere pe tava orice ei nu au avut inainte si imediat dupa Revolutie, ignorand cu desavarsire educatia celor sapte ani de acasa.
ma indoiesc ca parintii respectivi stiu la randul lor ceva despre cum se scrie un CV.