Categorii
Arhiva General Online

Învață CSS de la A la Z


Guy Routledge este un om care știe CSS mai bine decât 90% din oamenii din jurul tău care lucrează la proiecte web. El are un site în care prezintă bazele CSS și oferă sfaturi pentru implementări chiar interesante.

CSS de la A la Z, ce are un canal de YouTube aici la care este obligatoriu să se înscrii, te învață despre folosirea corectă a float, position, color, box model, auto sau a selectorilor.

De exemplu, el a folosit selectorul sibling ( ~ = tilda ) pentru a crea un efect de acordeon pe care îl faci în mod normal numai prin javascript cu hide() și show(). Vezi implementarea în articolul despre General sibling când dai click pe „Summary”. Cu Inspect Tool poți vedea cum s-a folosit de un hidden input și de selectorul :checked pentru a afișa conținutul din div.episode-accordion.

Foarte util ce a făcut omul respectiv aici așa că te invit să urmărești filmele lui educaționale, să te înscrii și să dai mai departe vestea. Merită.

3 răspunsuri la “Învață CSS de la A la Z”

Interesant. L-am adaugat la marcaje.

Problema mea e ca nu am imaginatie. Gen deloc. Stiu CSS dar nu am facut niciodata un layout sau o tema 100% originala, ceva care sa arate foarte bine. De obicei site-urile pe care le fac functioneaza bine, si arata mediocru.

Una este codingul si alta este designul. Nu prea ai cum sa le bagi pe amandoua in aceeasi galeata.

Si in coding poti fi creativ, cum e tipul de mai sus. Efectul ala se obtine in mor normal cu js si uite cum a facut treaba numai cu css. Super cool. Poti fi creativ si in lucrul cu codul. 😀

[…] din viața noastră, despre cum îi educi pe taximetriști, despre medici ucigași, despre cum înveți CSS de la A la Z și despre ce trebuie să faci dacă ai urgențe […]