Categorii
Arhiva Blogging Online

Social media, anatema zilelor noastre

Vezi filmul de mai sus. Hipsterul plânge că nu are prieteni adevărați pe Facebook și ne îndeamnă pe toți să ieșim la aer, să ne uităm în față, nu la telefoane și așa ne vom recâștiga viața. Mai pui și o poveste lacrimogenă cu întâlniri dintre un el și o ea înscrise în stelele vieții „normale”, nu în cele facebook-siste, și gata drama.

Doar că nu avem de-a face cu o dramă aici.

Singura dramă, dacă o poți numi așa, sunt lacunele în educația aceluia ce are acces la internet. Social media, Facebook în speță, este un tool și așa trebuie tratat. Faptul că zice că ai o listă de prieteni acolo nu spune nimic despre relația ta cu ei și nici nu trebuie.

Dacă atât cap ai să zici că toți cei din listă îți sunt prieteni, atunci tu chiar meriți să stai închis în casă.

Singura problemă pe care o văd cu social media, aia care deprimă, este o problemă de etichetă. Când mergi la masă cu cineva lași cartea, telefonul, jocul deoparte. Social media, site-urile, internetul, tehnologia nu pot ține loc de educația ta proastă.

Așadar, sper că nu mai aud oamenii cum se plâng că social media e rea și ne papă viața. Dacă nu ești în stare să ieși din casă, măcar apreciază faptul să social media asta, pe care o condamni, îți oferă o cale prin care poți lăsa puțin inhibițiile și teama de a fi cu oamenii deoparte și îți permite să mai comunici cu cineva.

Eu folosesc social media ca sursă de știri și ca un canal de distribuire a ceea ce am de zis. În plus, îmi permite să fiu în legătură cu oamenii care au același interes ca mine. Nici o dramă acolo, nu stau să îmi trăiesc viața pe Facebook și nici nu trăiesc cu iluzia că cei care îmi dau like la statusul meu chiar sunt interesați de ceea ce zic.

După mine aș tăia butonul de Like. Share if you like my status! I dare you!

2 răspunsuri la “Social media, anatema zilelor noastre”

şi eu aş tăia butonul de like. l-aş fripturi şi l-aş arunca peste gard, la câini! 😀

Sa moara Like. Hai cu petitia online 😛