Categorii
Arhiva General

Rusia, ursul din bătătură


Rusia are dedicate între 70 – 90 de miliarde de dolari armatei ce are în total peste 1 milion de oameni. CNN a făcut un rezumat al efectivelor militare ale Rusiei și a dat câteva alte detalii despre colosul vecin cu noi.

Rusia are o suprafață de 16,8 milioane de kilometri pătrați, PIB de 2500 de miliarde de USD, populație de 142 de milioane, costuri militare 78 de miliarde de dolari, infanteria 300 000 de soldați, 2850 de tancuri, 4850 vehicule infanterie (APCs), 63 de submarine, 16 distrugătoare, 5 crucișătoare, 600 de avioane de transport, personal de 124 000 de oameni în cadrul Forțelor Aeriene, 500 de drone militare, 4366 de avioane de luptă, 1400 de bombe atomice, 10 000 de tone de arme chimice.

După ce vezi ce armată are Rusia îți dai seama de ce toată Europa este îngrijorată de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Tocmai de aceea nu trebuie să ne mire faptul că Rusia a dat înapoi o parte bună din echipamentul militar ruginit al Ucrainei. Ucraina nu va ieși din rahat mult timp. Tot așa, nu trebuie să ne mire că pe mare suntem ca vai de noi, cu un singur submarin numit Delfinul care nu poate pleca din port.

Am ținut neapărat să public cifrele de mai sus ca să vadă și alții de ce ne stă bine cu NATO: nu avem cu ce, mă! Tocmai de aceea Băsescu e fericit când vorbește de NATO și SUA. Un atac asupra noastră sau a țărilor baltice este un act de război împotriva NATO așa că noi suntem bine în curtea noastră (a NATO, mai precis).

Pe de altă parte, se pare că China, aliatul Rusiei, face ceva zăzanie în Pacific și vrea să pună mâna pe niște insule de-ale Japoniei. Probabil că Rușii au nevoie de gură de aer și speră ca atenția să se mute în Asia: