Categorii
Arhiva Online

Ucraina, documentar Vice News

Crimeea a fost ocupată de facto de Rusia care a pus stăpânire pe toată zona fără a trage nici un glonț. Acum, Simon Otrovsky, de la Vice News, bun cunoscător al limbii ruse, a plecat în Ucraina și în Crimeea ca să ia pulsul zonei.

Un lucru pot să zic: îți trebuie mult curaj și un pașaport de America pentru a avea sorți de îzbândă. Reporterii ucrainieni, dacă vor să facă ce a făcut Simon Otrovsky, ajung să fie răpiți, bătuți și arestați.

În seria de repotaje Russian Rulette: The Invasion of Ucraine vezi foarte bine tactica soldaților ruși: umblă în uniforme militare fără însemne, au tehnică militară din Rusia, înconjoară baze militare ucrainiene și se joacă cu nervii soldaților ucrainieni.

Ca într-un joc de șah, soldații ruși pun stâpânire pe baze militare ucrainiene din Crimeea, le eliberează, amenință cu armele, dar nu trag nici un foc. E ceea ce se numește în engleză un stand-off, un impas bine gândit de ruși. Toată lumea așteaptă ca cealaltă parte să tragă sau ca rușii să treacă din Crimeea către restul Ucrainei.

Cu nervii întinși la maxim, ucrainienii și soldații ucrainieni din Crimeea sunt prizonieri în propria lor țară:

UPDATE: Află câte ceva despre Rusia de la cineva care a fost acolo de multe ori.

4 răspunsuri la “Ucraina, documentar Vice News”

„You have to understand, George, that Ukraine is not even a country. Part of its territory is in Eastern Europe and the greater part was given to us.” – Putin la un pahar cu George W. Bush (summitul NATO organizat în România, 2008!)

Se stie ca este un stat artificial, insa nu e nevoie de un razboi acolo. Asa au motiv rusii sa se suie mai bine pe Transnistria si sa controleze mai bine moldova din punctul ala.

Ucraina: ai merge la război? Bonus: două dialoguri obiective | Manuel Chețaspune:

[…] 24 are repotaje zilnice legat de ceea ce se petrece în Ucraina acum și vei vedea două dialoguri, zic eu, obiective din care vedem un șcenariu posibil al ofensivelor […]