Categorii
Arhiva Online Personal

Grijă mare la înșelătoriile cu viza pentru SUA

Ieri am primit apel de la un număr de New York. După mirarea de la început am aflat că era un tip „Denis”, de la USAFIS.org care, cică, îmi putea spune cum pot obține viza de SUA. Cumva știau ei că am aplicat pentru loteria vizelor în urmă cu ceva ani.

La accentul pe care îl avea Denis al nostru, mi-am dat seama că e indian get-beget. I-am spus că sunt interesat să aflu mai multe detalii despre viză, mai ales că mi-a zis că ei sunt siguri că eu am primit viza, dar că nu sunt anunțat pe căile pe care mă așteptam.

Normal, nimeni nu se așteaptă să primească viza și să fie notificat printr-o scrisoare normală, așa cum face Guvernul SUA când îți zice că ești acceptat.

Așadar, după ce i-am zis că sunt interesat amicul nostru a început să mă întrebe de ceva informații gen vârstă, gen, ocupație. Dacă știa că am primit viza, trebuia să aibă și detaliile astea. M-am oprit.

I-am cerut sî îmi zică din nou firma de la care sună și cine e el. Mi-a zis, nu am înețeles engleza aia de baltă și i-am cerut să îmi dea email, dacă e vorba să continui.

Faza tare acuma vine: „îmi pare că nu mai ești așa de hotărât să pui mâna pe viza de SUA”. Apoi, „dacă îți dau email nu o să mai putem vorbi la telefon”. Simpatic, dar nu.

Nu mi-a trebuit mult să îmi dau seama că este un șarlatan care îți promite că intermediază pentru tine câștigarea unei vize. Asemenea indivizi pun mâna și pe mii de euro de la oameni, depinde de cât de proști sunt. USAFIS.org sau cei care se dau că sunt de la firma asta, nu este altceva.

Iată ce email am primit:

Dear Manuel cheta,
Following our phone conversation about applying for the American Green Card Lottery
for immigration to the United States, please find attached more information about the
services that we provide our customers.
If you have additional questions or want to sign up for our services, please feel free to
contact us using the information below.
Sincerely,
USAFIS Organization
Email: csr@usafis.org
Telephone: +1-866-737-7193

Care e treaba cu loteria vizelor? Alfă chiar de la ambasa SUA în Londra, nu de la alții.

Dacă vreodată aplici și ești acceptat pentru vize în SUA, proces de aplicare gratuit, atunci află care e procedura:

Successful DV applicants are notified by the Department of State, Kentucky Consular Center (KCC) by letter, NOT email and are provided instructions on how to proceed to the next step in the process. The KCC will not ask you to send money to them or to this Embassy or any other U.S. Embassy by mail or by services such as Western Union.

și

Remember, successful DV applicants are notified by the Department of State, Kentucky Consular Center (KCC). No other organization or private company is authorized by the Department of State to notify DV applicants of their winning entry, or the next steps in the processing of applying for their visa.

În destule cazuri șarlatanii vor cere victimelor să trimită bani prin Western Union sau prin alte mijloace și apoi se vor face dispăruți. Cei de la FTC au făcut un mic video din care aflăm care e treaba cu înșelătoria cu vizele de SUA:

Ce să faci când dai de înșelătorii ca asta?

Blochezi numărul de pe care ai primit apel și faci un filtru în căsuța de email ca emailurile venite de la ei să ajungă direct în Trash. Apoi îți continui viața și anunți și pe alții să nu pice în capcană.

2 răspunsuri la “Grijă mare la înșelătoriile cu viza pentru SUA”

din pacate, numarul celor care se prind de aceste tentative de inselaciune este mult mai mic decat al celor care pica in plasa.

Tocmai de aceea trebuie scris si spus peste tot in jur!