Categorii
Arhiva Personal

Shoot to kill: singura poveste a câinilor din București

Zeci de mii de câini fac din București un loc mai periculos decât o vecinătate plină de negri de prin suburbiile americane. Ori chiar mai periculos decât Gârciniul de lângă Brașov.

Shoot to kill trebuie înțeles așa: colectezi câinii și îi eutanasiezi după 7 zile dacă nu îi adoptă nimeni. La fel, dacă cineva adoptă un câine și îi dă drumul pe stradă, atunci omul să aibă dosar penal, să îi fie interzise adopțiile de animale iar câinele eutanasiat.

Înainte ca supra-sensibelele de pe planeta Venus, că de pe Pământ sigur nu sunt, să îmi sară în cap că vreau sânge de animal nevinovat trebuie să fac o mică precizare: câinii bucureșteni își fac veacul între betoane încă de pe vremea lui Caragiale, așa că ai de-a face acolo cu câini sălbatici de cel puțin 10 – 20 de generații.

Câinii sunt animale teritoriale și nu e vina lor că își protejează arealul, dar problema este că Bucureștiul este arealul unor câini sălbatici care vor fi gata să te omoare. Nu e vina lor, sunt animale, dar e vina oamenilor care lasă Bucureștiul în paza unor animale sălbatice.

În Cluj nu ai baiul ăsta. Acolo USAMV se ocupă de câinii vagabonzi iar Brașovul este destul de curățel iar câinii, care mai apar pe alocuri prin zone mai puțin circulate, nu sunt agresivi. Se ascund repede.

Bucureștiul este altă poveste. O tonă de ONG-uri pentru protecția animalelor își bat joc de oameni și câini iar unii câini ajung din nou pe stradă și pot ucide, într-un viitor apropiat, vreo rudă de-a ta sau chiar copilul tău.

Cei de la ASPA sunt în război cu oamenii care își bat joc, ONG-uri și persoane fizice care adoptă câini și le dau drumul. Este bine să fii sensibil, dar pentru asta ajungi să fii criminal și, să aflu că un căine căruia i-ai dat drumul pe stradă după ce l-ai adoptat a ucis pe cineva, tare aș vrea să putrezești în închisoare pentru ucidere din culpă.

39 de persoane și ONG-uri nu mai au voie să adopte câini în București.

Lista rușinii publicată de ASPA e mai jos. Oameni care au dat drumul căinilor, câini care ar putea fi un pericol pentru viața mea când mai ajung în București:
Asociatia Cutu Cutu
Asociatia Pentru Dezvoltare Comunitara – Caleidoscop
Asociatia Depind De Noi
Asociatia Ham & Miau
Asociatia Lassie
Asociatia Norocel
Asociatia Nu Mai Esti Singur
Asociatia Operational Support Care For Animal Rights (O.S.C.A.R)
Asociatia Pas Cu Pas 2003
Asociatia Pentru Dezvoltare Comunitara Ema
Asociatia Pentru Protectia Animalelor A Doua Sansa
Asociatia Pentru Protectia Animalelor Grivei
Asociatia Pentru Protectia Animalelor Prieteni Buni
Asociatia Prietenii Animalelor – Romania
Asociatia Protectoare Lolek Si Bolek
Asociatia Salvat La Timp
Asociatia Zdreanta
Fundatia Doggie-Dog
Fundatia Speranta
Alexoaea Mihut Vasile
Ambrozie Aurel
Apostol Carmen
Badescu Ildiko
Bataiosu Petrica
Buga Roxana Daniela
Capatana Iuliana
Cristian Elena
Folteanu Loredana
Goncerenco Denise
Goncerenco Sherin
Grigorie Mihai
Honceriu Elena
Ionescu Polina
Iordanescu Anna Bella
Iusut Mihail
Ivan Mariana
Lazar Gabriela Tosca
Lungu Corina
Mandescu Carmen
Mares Dana
Mares Elena
Milobendzchi Carmen
Mocanu Mircea Daniel
Nica Lavinia Mirela
Nicolescu Olimpia Margareta
Niculescu Dragos
Oproiu Catalina
Pahomi Raluca
Paraschiv Cristian
Petre Crina
Popa Georgeta
Sbera Laurentiu Catalin
Stefan Marin
Stoian Tamara
Stroescu Corina Maria
Titoianu Georgeta
Turlea Ovidiu Stefan
Zaharia Aurelia

În rest rămâne cum am stabilit: Brigite Bardot e o babă mincinoasă care prezintă în mod distorsionat adevărul cu scopul de a-și promova agenda proprie prin care să arate că românii sunt criminali iar câinii, dragii de ei, trebuie lăsați să omoare în continuare copii.

17 răspunsuri la “Shoot to kill: singura poveste a câinilor din București”

O sa iasa iar in strada, sa faca un flashmob, sa se tavaleasca pe joc si sa urle isteric toate timpitelele care pun botul la vrajeala oengistelor care papa banii de ani buni.

Sa iasa. La un moment data tot trebuie sa se faca curat. Cati oameni vor mai muri?

esti imbibat de ura tot ce poate fi mai la moda acum increzut limitat crud sufletul tau e had si pustiu mi-e mila de tine o sa treci prin viata degeaba

Daca ai pune si semnele de punctuatie la locul lor, ar fi tare bine. Nu is imbibat cu ura, esti tu intr-un alt univers, un univers in care ti se pare ok ca oamenii sa moara muscati de caini si un univers in care viata unui caine e mai importanta decat viata unui om. Stai cu cainii tai.

Mai Petre cel mai urat lucru e un barbat isteric mai ales la varsta ta.Lasa FB ia-ti un caine si o sa descoperi frumusetea uitata a vietii cum bine spunea intr-o carte Andrei Plesu hai incearca merita!

[…] singura poveste a cainilor din Bucuresti. Si despre o (prea) lunga lista a rusinii cu cei care care ne obliga de 20 de ani sa traim cu […]

dupa ce au ucis 14 oamenii si au sfasiat peste 2 milioane mafia cutomaniaca face noi si noi victime.si romanii stau ca vitele sa fie muscati de maidanezi,ei si familiile lor.vina principala apartine cutomanilor care militeaza pentru mentinerea animalelor agresive pe strada.in schimb ,in Romania,se da vina pe victimele agresate de maidanezi.halal justitie.ce ar fi daca o organizatie ar milita pentru lasarea in strada a scorpionilor veninosi,tigrilor sau ciumei bubonice?

Mai papusa de ce te simti tu vita si de ce asimilezi cainii cu ce nu trebuie?Mai usor cu FB mai citeste o carte si nu mai lua de-a gata tot ce va baga pe gat unii.Foloseste-ti creierul o sa te simti mai libera.

Pot sa-ti pun si semne de punctuatie dar ma grabeam sa-ti spun ce cred ramane cum am stabilit gol increzut si pustiu.Si citeste-l pe Draghicescu ce scria acum o suta de ani intre timp situatia e si mai proasta.Baietel eu am citit cit nu poti tu pricepe si asta te face om mai lasa FB si umanizeaza-te si daca iti iei si un caine chiar e bine.Pa.

Ai observat ca de obicei semianalfabetii sunt primii care se grabesc sa-si sustina argumentele cu referiri la carti?

Si in Biblie sunt pilde cu oameni si animale GCM si ne indeamna sa fim OAMENI cu animalele si ISUS a eliberat animalele si i-a mustrat pe oameni pentru ce le fac.Stiu ca e greu sa accepti ca nu toate femeile sunt proaste si nu toti barbatii destepti.

Nu, nu mi-e greu sa accept. Daca toate femeile erau proaste nu ma mai insuram. In alta ordine de idei, ce treaba are sula cu prefectura?

Pai vezi ca eviti esentialul nu ma intereseaza ca esti insurat ma intereseaza ca gandesti stramb si chiar crede-ma statul mult pe FB nu face bine.Zau ca Biblia e mai interesanta si te mai si umanizeaza.Si nu mai crede ca esti buricul pamantului ca nu esti.

Crina, daca mai jignesti aiurea comentatorii (vezi cuvantul „vita”) am doua optiuni”:
1. te trimit la ma-ta cu toate cartile ce le-ai citit, ca sigur nu ai citit ce trebuie. cititul mult e bun, doar daca si ramai cu ceva de pe urma lui
2. te banez.

Your choice.

Tine minte ca este vorba de o populatie mare de caini vagabonzi care este un pericol. Nu ma intereseaza cum era inainte, ci cum e acum. Si pune odata semnele alea de punctuatie, ca altfel ne suparam.

Nu mai trimite oamenii pe FB si in alte locuri: nevoia de siguranta exista iar vicitme muscate de caini sunt destule.

Oameni ca tine sustin ONG-urile care iau cainii si le dau drumul inapoi pe strada. Sa stiu ca eu sau copilul meu ajunge muscat de un caine pe care un ONG-ist l-a lasat in strada, nu m-as lasa pana cand respectivul nu ar ajunge la inchisoare.

Problema cainilor vagabonzi trebuie rezolvata, fie prin adoptii, fie prin eutanasieri.

Si nu sari sa imi zici ca dincolo cainii sunt protejati mai mult ca aici, pentru ca acolo ti-i eutanasiaza la 7 zile: Franta, Austraia, SUA, Germania.

Tu te-ai trezit ca romanii trebuie sa fie mai prosti si ca trebui sa lase cainii astia pe strazi? Intrebare: viata unui caine valoreaza mai mult decat viata unui om?

Germania si Austria nu mai omoara SUA da de multi ani si n-au rezolvat desi omoara in continuare am rude acolo si stiu.Vita s-a facut singura citeste comentariul ei si nu te precipita.Carti chiar am citit cit nici nu stii tu si vulgaritatile din limbajul tau dovedesc ca tu nu.Ti-am spus FB in exces e daunator crede-ma am o meserie n domeniu va pirdeti timpul si va simtiti puternici gratuit.Ia-ti un caine si lasa semnele de punctuatie iar la noi copiii se cresc gresit

Si se spune -toate cartile pe care le-ai citit -nu ce le-ai citit hai ca esti un intelectual! ADIO

[…] să fie atenți la înșelătoriile cu viza SUA, atrăgeam atenția că există o singură soluție a problemei câinilor din București, vedeam privilegii în loc de drepturi și căutam o bicicletă […]