Categorii
Arhiva Personal

Manule, nu-mi strica ziua: România autofagă

Ete, na. Știi prea bine că sunt destule lucruri urâte la noi, dar și destule faine, așa că nu e nimic nou când zic că România e ca un autofag, un organism care suferă de inaniție civică și culturală ce își consumă propriile țesuturi.

Adecă, ne tăiem singuri craca. Dar nu e nimic, eu scriu aici, tu citești, suntem ambii de acord cu rahatul din jurul nostru și apoi mergem mai departe. Fuck cares.

Pe de o parte avem parlamentari idioți care vor să închidă supermarketurile în week-end și o guvernare paradoxală care ne dă iluzia că trăim în libertate pe când nu e așa.

Pe de altă parte, avem grijă să vedem în antreprenori niște dușmani, lăsăm curvele UDRM-iste să submineze Institutul Cantacuzino, ne batem joc de cercetarea științifică de la noi, asigurându-ne că suntem văzuți ca niște retardați, și le permitem guvernanților să facă ce vor cu internetul din România.

Ne întrebăm de ce este România o țară săracă în comparație cu Europa de Vest și nu știm dacă lipsa resurselor, corupția, salariile mici, prostia, circumstanțele istorice sau altceva e la baza a ceea ce se întâmplă.

Totuși, există oameni care au curaj și se ridică deasupra celorlalți. România trebuie să devină un centru de cercetare şi dezvoltare în IT&C. Totuși…

UPDATE: 1 iulie 2015 – Institutul Cantacuzino primește 10 milioane de euro și este numit instituție stategică.