Categorii
Arhiva Blogging Online

Cenzura internetului din România are loc ACUM!

Tudor anunță că internetul din România este cenzurat chiar acum de un HG destinat site-urilor de jocuri de noroc prin care Guvernul oferă puteri lărgite ISP-urilor să facă pe polițiștii internetului.

Iată ce zice la art 73, alin 3, litera c:

c) comunicarea imediată a informaţiilor cu privire la activităţile neautorizate identificate conform lit. a) şi b) către comisie şi către furnizorii de internet, pentru a le permite acestora blocarea accesului către aceste website-uri;

Hai, marș! Cică se folosesc de cenzurarea unor site-uri de jocuri de noroc pentru a ne face bine. Ei bine, binele ăsta se întoarce împotriva noastră pentru că ISP-ul devine noul polițist. Nu mai e mult până RDS sau Romtelecom își iau prea în serios rolul de polițai ai internetului și, sub protecția unui HG de rit comunist, ne vor bloca accesul la orice fel de site consideră ei că „nu e bun”!

Să fim înțeleși: doar instanțele judecătorești pot dispune blocarea unui site. Nu Guvernul, nu ISP-urile.

Cei de la APTI duc o luptă grea. Să dăm vorba mai departe. Internetul este al nostru, nu al lor. Remember SOPA și ACTA? Asta se întâmplă acum în România. Mama lor de neo-comuniști ordinari!

2 răspunsuri la “Cenzura internetului din România are loc ACUM!”

Observ ca pe de o parte se afirma ca legea e lege si trebuie respectata, Iar pe de alta parte se ofera drept de analiza si decizii unor papitoi. Subminare a justitiei? Fuga de raspundere? Habar n-am. Ceea ce stiu e ca nu vreau sa fiu judecat de un agent economic.

Asta e si ideea. Daca tot e vorba sa fie lege, atunci exista instanta judecatoareasca, nu ISP. Nu ii pun pe cei de la Drumuri si poduri sa dea amenzi pentru depasirea vitezei.