Categorii
Arhiva Optimism

AIESEC București organizează Use.Recycle.Breathe

aiesec-bucuresti-use-recycle-breathe
Behold: AIESEC Bucureşti realizează în perioada 10 februarie 2014 – 18 martie 2014 un proiectul de voluntariat, numit „Use.Recycle.Breathe”, destinat elevilor din licee cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, care sunt interesaţi de dezvoltarea abilitǎţilor de comunicare, îmbunătăţirea cunoștinţelor de ecologie și importanţa protecţiei mediului.

Vor fi sesiuni interactive în care 9 voluntari internaţionali îi vor învăța pe voluntarii de la cele cinci licee partenere din capitală despre importanţa protejării mediului, managementul integrat al deşeurilor, tipuri de deşeuri şi colectarea selectivă, reciclare creativă şi comparaţia între România şi ţările voluntarilor internaţionali: China, Egipt, Indonezia, Brazilia, Bulgaria, Turcia.

Proiectul include, de asemenea, un eveniment ce se va desfăşura în perioada 17 februarie – 9 martie 2014, în cadrul căruia elevii liceelor participante la proiect vor fi implicaţi într-o competiţie sportivă. Scopul acestui eveniment este de întări legătura cu voluntarii internaţionali şi de a oferi informaţii elevilor cu privire la detaliile proiectului. Vor avea loc două etape în cadrul campionatului de baschet, prima având loc între 17 şi 23 februarie 2014, iar cea de-a doua, între 3 şi 9 martie 2014. Echipele câştigătoare vor fi anunţate şi premiate în cadrul festivităţii de închidere a proiectului.

Proiectul se va încheia cu o gală în cadrul căreia se vor decerna premii pentru cele mai bune referate prezentate de elevi pe teme de reciclare. De asemenea, vor fi premiate şi cadrele didactice implicate în acest proiect.

Acum vine întrebarea bombă: ai făcut volntariat? Ce părere ai despre activitățile de voluntariat?

aiesec-bucuresti-use-recycle-breathe