Categorii
Arhiva Personal

Cum votezi?

Cu cel mai mic rău, din păcate. E crunt că mergi la vot și nu știi ce naiba să faci. A alege cel mai mic rău nu este deloc o soluție, tocmai de aia s-a ajuns la dezastrul din Ucraina, dezastru de care profită acum tot felul de grupuri extremiste.

Anul ăsta sunt alegerei prezidențiale și nu știi ce să votezi. Oriunde te uiți tot de oameni de care nu vrei să auzi dai. Ce faci? Nu votezi? Ba da, dar aplici altă tactică: votezi oamenii cu cea mai mică susținere dintre cei de pe listă.

Ideea, venită de la Marius Sescu, mi se pare o idee bună. Toată lumea se așteaptă să votezi cu Băse sau cu Crin sau cu Ponta ori cu cineva din blocurile mari.

Ce zice Marius:

Mi se rupe complet de politică, dar dacă tot vor fi alegeri europarlamentare și prezidențiale anul ăsta, iar Ponta și Crin deja își freacă mâinile de bucurie, mă gândeam că cea mai bună protest împotriva mizeriei politice de la noi ar fi să mergem cu toții la vot și să votăm cel mai slab partid, cel care nu are nici o șansă să câștige ceva.

Îi votăm pe reprezentanții lor și pentru parlamentul european, și pentru președinție. Îi votăm în draci, și după aia ne relaxăm și ne distrăm privind moacele celor de guvernare cum se întreabă ce naiba s-a întâmplat, de ce au ajuns reprezentanții partidului PLM (zic și eu) să ia toată crema voturilor, când ei au dat și zahăr, și ulei, și salam, și scutiri de la plata creditelor și…

Oricum ar fi, oricine ar ieși, mai incompetenți că ăștia nu au cum să fie. Mai proști nici atât. Mai hoți? Vă rog. Măcar să ne distrăm, dacă tot votăm. Un fel de farsă la nivel național.

(mă refer la ăștia tineri când zic să votăm, cei care nu merg la vot, că pe cei trecuți de 60 de ani cu greu îi convingi că socialismul ăsta populist nu e deloc bun pentru cei care chiar muncesc).

P.S: da, știu, protestăm prin absența la vot. Am făcut-o și pe asta, vedeți unde am ajuns?

Aberez?

De nici unul nu ne este dor. Uită-te pe listă la cineva mic și votează-l pe acela. Ce-ar fi să votăm cu UDMR toți ori cu altă formațiune mai mică? În ceea ce mă privește dacă pot să îi văduvesc pe pușcăriabili de ceva voturi am s-o fac!

3 răspunsuri la “Cum votezi?”

Pe un blog extern unde se discuta aceeasi problema cineva a propus sa se introduca OBLIGATORIU pe buletinul de vot o caseta fara nume in care sa-ti poti exprima imposibilitatea de a alege pe cineva.

Eu vreau sa votez, am fost atent in campanie, dar nimeni nu a reusit sa ma convinga ca imi merita votul 🙂

Daca nu iesim in strada, atunci avem optiunile:
– presiuni telefonice pe cei mari
– actiuni civice + TV etc
– votul

Votul e un drept pe care ni-l exersam in van, din pacate. Cat timp nu facem altele, ramanem cu votul.

Vrei democrație? Atunci să voteze doar cei care plătesc impozite! | Manuel Chețaspune:

[…] În rest, anul ăsta se votează un nou președinte. Eu cu cine votez? […]