Categorii
Arhiva Personal

Justice has been served. Dar părinții când își vor primi pedeapsa?

Sigur ai auzit în perioada asta despre Dana Blându, o mizerie de femeie care, din întâmplare, activa în Învățământul românesc. Ea cerea cu nesimțire bani de la părinți pentru împărțirea șpăgii în toată școala, de la paznici la secretare, apoi la învățătoare, explicându-le părinților veniți la ședință că trebuie să respecte tradiția balcanică a cadourilor.

Ea i-a numit pe oameni săraci și nesimțiti și s-a comportat ca o mizerie ordinară, de parcă nu era plătită din banii statului, adică ai cetățenilor, și de parcă făcea oamenilor o favoare că își exercita funcția de învățătoare. Asemenea atitudine am mai văzut la șoferii RAT Brașov, acel RAT care va avea puțin de furcă cu brașovenii în 2014.

Despre ea a scris Victor, apoi Dorin, apoi Simona Tache, plus interviul obținut de Simona.

Iat-o pe draga învățătoare în splendoarea ei:

Bun, acea învățătoare nesimțită, hulpavă și mizerabilă a fost dată afară din Învățământ.

Mă bucur. Oamenii mizerabili merită să sufere și cred că nu și-a luat toată umilința pe care o merită până nu primește comdamnare în dosarul penal care se va deschide.

Iar bun.

Acum mai rămâne o întrebare: cine îi pedepsește pe părinții care au fost de acord și au promovat un asemenea comportament tăcând ca oile la tăiat? Oameni corupți și coruptibili vor exista mereu, dar ei au nevoie de un mediu în care să prolifereze, or părinții i-au oferit acel mediu.

Acei părinți care au dat banul de fiecare dată unde sunt? Ei de ce nu sunt puși puțin la zid? Dacă erau cu mintea brează, încă din prima zi o luau la bătaie pe nemernică.

Așadar, cine îi pedepsește pe acei părinți care își învață copiii că e ok să dai șpagă învățătoarei?

Efu întreabă și el: Cel fel de copii or să iasă din şcoala aia cu învăţătoarea şpăgară.

Răspund eu: aceleași oi blegi și proaste pe cum au fost părinții lor.

7 răspunsuri la “Justice has been served. Dar părinții când își vor primi pedeapsa?”

am tot citit despre această poveste în fel și chip. și aceeași întrebare am pus-o și eu: responsbilitatea părinților, vina lor de a sta cu capul plecat cine o plătește? copiii lor?
vai de viitor…

Da. Stii ca este o vorba: pacatele parintilor sunt platite de copii.

E adevărat că părinții au o parte de vină – de obicei, mare parte din ei acceptă tacit „inițiativa” colectării de bani, inițiativă propusă, de cele mai multe ori, de un lingău de părinte. Cu ceva ani în urmă am văzut la o grădiniță din Brașov cum un părinte oferea voluntar atenții educatoarei, de la cutii de bomboane la brățări și lănțișoare din aur. Idiot! În prezent, sunt președintele comitetului de părinți la clasa unde învață fi-miu, dar nu am pus niciodată problema strângerii de bani pentru cadouri. De sărbători, diriginta și profesorii au primit DOAR gânduri bune și urări verbale de sănătate.

Si cu atat sa se multumeasca. Poate, dar poate rar, un buchet de flori de ziua invatatoarei. Dar e discutabil.

Pai nu au platit deja cateva generatii indiferenta asta? Bacurile din anii trecuti nu au fost note de plata pentru coruptia si letargia din invatamantul preuniversitar?

Da, dar o platesc cei tineri. Tineri care devin parinti idioti. undeva trebuie sa se opreasca, nu?

Stii cum este: sufera cel care da, nu cel care cere. Fiecare om primeste, mai devreme sau mai tarziu, ceea ce ofera.

Si sa recunoastem acum, cine are valori morale inalte nu da si nu primeste spaga.