Categorii
Arhiva Personal

We have a RAT problem

Nu, nu e vorba de englezescul rat, șobolan, ci de RAT Brașov, Regia Autonomă de Transport Brașov. Atât este de autonomă încât șoferii fac ce vor pe unele autobuze. Scriam ieri pe Facebook că un șofer nici nu s-a oprit din mersul lui spre cabina de bilete când l-am întrebat ceva simplu, deși ulterior făcea ture plictisit în jurul autobuzului. Îmi răspunsese cu un DA aruncat peste umăr în scârbă în timp ce mergea în drumul lui.

Tot ieri întrebam dacă nu cumva RAT Brașov are idee că șoferii, imaginea unei instituții, ar trebui văzuți ca o parte extinsă a departamentului de relații cu clienții.

Dincolo de lipsa bunului simț a unor șoferi, ai de-a face și cu programul haotic al autobuzelor. Linia 8 are grijă să plece din stații cam cu 1-2 minute mai devreme iar prin zona Rulmentul are un program total anapoda. Degeaba te iei după programul publicat în stații sau pe site-ul RAT.

Umblă vorba în sat că au salarii mici, pe la 7-800 de lei, dar Eftimie aflase că ei au pe la 1200-1300 de lei minim. Baiul mare era că nu s-au mărit salariile în ultimii doi ani. Într-o perioadă în care 1000 de lei pare salariu bun iar salariile altora se taie, ei se plâng că nu le-au mărit salariile.

Ăsta să fie motivul pentru care unii șoferi se comportă ca birjarii (vezi linia 7 sau 8) sau de ce? Ori e lipsă de bun simț și respect pentru muncă și oamenii din jur? RAT va primi câteva emailuri de la mine în curând. Dacă vedeți comportamente aiurea, sancționați-le printr-o reclamație.

6 răspunsuri la “We have a RAT problem”

e transport in comun, nu taxi vip. n-au scoala oamenii, la ce sa te astepti.

in plus, nu cred ca 1-2 minute e o problema pentru RAT brasov. in Bucuresti nici nu cred ca exista un astfel de program, aia ce sa mai zica?

Nu tre sa fie ceva super mega. Nu le cer sa imi aduca cafeaua la pat. Tot ce cer eu, ca om care plateste un bilet sau abonament, este sa fiu tratat ca om.

Cand vorbesti cu unii soferi RAT se comporta de parca le-ai provoca scarba.

Nu e ok. Bunul simt trebuie sa existe indiferent de locul de munca.

Nu e degeaba. Cum am scris articolul asta tot asa pot scrie niste reclamatii.

Poate peste tot în Ro. La alții e cu bun simț, cu zâmbit, cu mulțumit că ai călătorit …
Până nu se ia atitudine, nu se prea face nimic.

Justice has been served. Dar părinții când își vor primi pedeapsa? | Manuel Chețaspune:

[…] că își exercita funcția de învățătoare. Asemenea atitudine am mai văzut la șoferii RAT Brașov, acel RAT care va avea puțin de furcă cu brașovenii în […]