Categorii
Arhiva Blogging Personal

CSS a împlinit 17 ani pe 18 decembrie 2013. Bonus: ce e adaptive web design

Am avut ceva proiecte la care am lucrat pe Elance și mi-am dat seama cât de mult a contact să învăț HTML, CSS și WordPress în 2010, când mi-am schimbat locul de muncă de la Poliția Comunitară la freelancer (șomer). Nu a fost o trecere ușoară și am pierdut multe nopți pe net, dar mă băcur că am putut să mă adaptez.

Dacă pentru alții faptul că CSS are azi 17 ani este doar un fapt oarecare, eu zic că trebuie să ne interesăm puțin mai mult, cel puțin noi, cei care ne dăm online și scriem pe bloguri.

HTML îți permite afișarea unor texte și imagini în pagina web, dar CSS îmbracă totul într-o haină frumoasă, aduce culoare, umbre, animații chiar (CSS3).

Așadar, la multi ani CSS și să ne trăiești mult și bine.

Ziceam ceva de bonus? Ei bine, tendința din 2012 a fost crearea de designuri responsive (fluid grids, media queries, flexible images = formă) iar din 2013 tot mai mulți trag către adaptive webdesign (responsive + progressive enhancement = formă + funcție). Dacă te interesează câtuși de puțin HTML/CSS, atunci citește despre responsive vs adaptive design.

Și, bineînțeles, mulțumesc WordPress. Dar revin la WP de ziua lui: 27 mai 2014, când face 11 ani 😀