Categorii
Arhiva Optimism

România: tren cu 160 km/h și simulator Formula 1

Ta-da. Tren care va merge cu 160 de km/h în România. Cam târziu vine și trenul acesta, mai ales că în țările civilizate au trenuri care merg liniștit cu 250 – 350 de km/h. La noi e un început și ar face bine să continue.

Trenul, numit pompos Hyperion, poate face drumul București-Brașov într-o oră. La cât de mulți oameni pricepuți avem, și sunt destui, părerea mea este că au fost blocați intenționat ca să nu poată face trenuri chiar mai bune la Craiova.

Hyperion va avea 4 vagoane, dintre care două sunt tractoare și va avea numai 180 de locuri. Partea cea mai faină: va fi internet gratuit. Un lucru ce trebuie să fie cunoscut de fiecare străin: în România, și mai ales la Brașov, ai internet WiFi gratuit în multe locuri. Era de așteptat să avem și în trenuri 😀

Și ajungem acum la simulatorul de Formula 1. Nicolae Stanciu si Stelian Stanciu au creat un asemenea simulator la un preț de zece ori mai mic decât altele din Vest.

Câte ceva despre simulator, via Pro TV:

Asa a iesit un simulator full motion pe 2 axe cu o libertate de miscare pe axa longitudinala de pana la 40 grade si pe axa laterala de 30 de grade.
Simulatorul este pus in miscare de 2 moto-reductoare care dezvolta impreuna 234nm, legate la 2 convertizoare de frecventa pentru comanda acestora.
Llegatura dintre moto-reductoare si unitatea PC este facuta de o interfata electronica destul de complexa.

Welcome, Modern Romania. Se poate!