Categorii
Arhiva Personal

„USL: Să dăm drumul infractorilor în stradă” Întrebare: care e calea de atac împotriva unei legi tâmpite?

Realitatea ne anunță, azi, că USL aka neo-comuniștii tocmai au creat un proiect de lege care prevede amnistierea infracţiunilor pedepsite cu închisoare de până la şase ani şi graţierea pedepselor cu închisoarea de până la şapte ani. Termenele iniţiale erau de până la patru ani pentru amnistie şi de şapte ani pentru graţiere.

Este vorba de Legea pentru amnistierea unor infracțiuni și grațierea unor pedepse (PLX 163/2013) prin care politicienii corupți scapă de închisoare.

Via Realitatea:

De exemplu, asta înseamnă că:
– Adrian Năstase, condamnat pentru șantaj în primă instanță, scapă de închisoare dacă nu ia în recurs o condamnare mai mare de 7 ani;
– Cătălin Voicu, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare pentru trafic de influență pleacă acasă de la penitenciarul Jilava;
– Relu Fenechiu, condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu va sta liniștit, având șanse minime de a mai ajunge la închisoare;
– Decebal Traian Remeș, condamnat în dosarul „Caltaboșul” pentru luare de mită la 3 ani de închisoare, va părăsi și el închisoarea; inclusiv Liviu Dragnea, al cărui proces este abia la început, va scăpa cel mai probabil de închisoare în cazul unei condamnări. Sunt doar câteva exemple.

În realitate, toți politicienii condamnați sau aflați în cursul unui proces penal pentru fapte de corupție și conexe vor scăpa de aplicarea legii, demonstrând cu ajutorul USL că în România politicienii pot fura fără nicio teamă”, spune Macovei.

Întrebare: e vreo cale de atac împotriva acestei legi? Treaba este că există o oarece forța protestatară ieșită deja pe străzi, dar ei au numai Roșia Montană și Pungeștiul în vizor, pe când legi ca asta ar putea trece și ar da mână liberă oricărui politician să facă ce vrea, pentru că va fi protejat de lege.

Am propus și pe grupurile Save Roșia Montană și Salvați Roșia Montană Brașov, dar am primit like-uri și share-uri, pe când trebuia să se spună că vom cere și asemenea legi să dispară.

Sugestii?

4 răspunsuri la “„USL: Să dăm drumul infractorilor în stradă” Întrebare: care e calea de atac împotriva unei legi tâmpite?”

Se numeste atac in contencios administrativ o eventuala solutie, dar asta cere cu adevarat implicare si informare. E mai simplu sa tragi de garduri ca o maimuta…

Ma, si tragerea aia de garduri are un rost, desi e ilegala in contextul de fata. Tine mine: nu tot ce e legal e si ok moral.

In fine, discutia principala este atac in contencios administrativ. Tre sa intrebam ceva avocati in legatura cu asta. Mersi.

A trecut si povestea asta. Oricum, nu ar fi fost promulgata in niciun caz de presedinte.

Aceste incercari dau foarte rau pe partea de extern. Acum, a trecut si asteapta promulgarea modificarea din Codul Penal care face parlamentarii invincibili.