Categorii
Arhiva Personal

Uite și proștii ăia. Au făcut un alt studiu irelevant.

Ha ha. De curând auzeam de un studiu care zicea că poți fi gras și să ai viață sănătoasă. Clar că nu este adevărat iar oamenii greșiseră nițel concluziile, neavând suficient de multe detalii la un loc.

Nu trece mult timp și iar auzim de studii și teorii cum este biocentrismul, o fabulație conform căreia universul este o emanație a conștiinței umane. Blah.

Dar studiile și teoriile sunt bune. Numai noi suntem obișnuiți să luăm în derâdere ceea ce nu cunoaștem. Acele studii și teorii, deși ajung la concluzii greșite, pot scoate în evidență lucruri utile pentru noi toți.

Când nu cunoaștem un subiect este simplu să îl considerăm inutil și să ducem discuțiile în derizoriu. Un prieten îmi zicea de curând că le-a spus oamenilor că vinde picturi. Făcute de el. Rapunsul primit? „Nu faci bani din pictură”. Situația este că el face bani din asta iar oamenii sunt gata să dea liniștiți și 300 de lei sau mai mult pentru un tablou.

Dar e mai simplu să spui că e inutil, că nu se poate. Nu implici neuronii la lucru.

„Du-te, mă!”

Revenind la studii inutile, mi-a picat privirea în week-endul acesta peste două articole interesante: „Life on Planets of Red Dwarf Stars May Be More Evolved than on Earth” și New Theory of Quantum Time Travel –„Could We Clone the Past?”. Unul vorbește despre un subiect SF, cum ar fi existența vieții pe alte planete, iar celălalt despre călătoria în timp, alt subiect SF.

N-are rost să citești ce zic ei acolo pentru că, nu-i așa?, astronomia, astrofizica și mecanica cuantică sunt subiecte pentru oameni care au prea mult timp și care nu duc nicăieri.

Greșit.

Câți oameni știu că experimentele făcute pe ISS au impact direct acum pe Pământ? Câți au auzit de programele de transfer de tehnologie de la NASA către lume, prin care experimentele de pe ISS dau naștere unor noi aparate?

Sau câți au auzit că computerele cuantice vor face în câteva secunde operațiuni care durează acum mii sau milioane de ani pe calculatoarele convenționale?

Dacă citești atent studiile amintite de mine, cel cu Red Dwarf stars (pitice roșii) și cel cu călătoria în timp, vei afla că tendința generală este următoarea:
1. nu se mai consideră de mult timp că suntem singuri în Univers. Acum căutăm doar confirmarea vieții pe alte planete. Mai mult, căutăm locuri în care vom descoperi viață inteligentă.
2. criptografia cuantică nu va mai fi imposibil de descifrat datoriă descoperirilor ce le fac oamenii de știință în căutarea unei metode de a călători înapoi în timp.

Studii aparent irelevante pot trece pe căi ce aduc noi răspunsuri.

Așadar, când mai dai de un studiu tâmpit despre un subiect aparent banal, vezi detaliile. Poate oamenii au descoperit ceva mai bun decât sperau. Poate nu.

2 răspunsuri la “Uite și proștii ăia. Au făcut un alt studiu irelevant.”

Nenea Manuel, Nenea Manuel!
Mă, cum îţi permiţi tu să dai de pământ cu zona de confort a majorităţii?! 😮
(D’aia te iubesc eu, dar, rămâne între noi, că-mi fac prea mulţi prieteni dintr-o dată! 😛 )
Păi, da! Ador subiectele astea inutile.
Un exemplu: Pe la o conferinţă internaţională de prin 1962 parcă, cineva, un mare savant, cu multe diplome şi cu grade mai multe ca termometru’ ‘ce cum că: „Laserii, sunt o invenţie formidabilă, dar o investiţie absolut inutilă şi fără viitor!”
Profesor, dixit! Auzi tu, ce nesimţire la ăştia din secolu’ XXI, să contrazică pe venerabilu’!!! Măi, măi, măi! Nţ, nţ, nţ!
Şi puştanii ăştia nesimţiţi, care dau cu laseri noaptea pe la gagici pe sub fuste?! Pfui! Asta, da decadenţă! 😛

E absolut inutil sa gandesti sa poti juca golf pe luna sau ca vei lua picnicul pe Marte. Nu al fel vor zice peste 50 de ani, dar sa fie vorba intre noi, nu multi merita sa plece de pe piatra asta. 😀 unii merita sa se faca mineri si sa ramana acolo tot timpul. In fine, chestii ca studii sau cercetare de orice fel sunt total inutile pentru ei 😀