Categorii
Arhiva Online

Pricy.ro – află dacă magazinele online te mint la prețuri

pricy-ro-evolutia-preturilor-100-magazine-online-romaniaPricy.ro este un website care urmărește prețurile a 1 milion de produse din 100 de magazine online din România. Treaba faină este că îți arată și un grafic al evoluției prețurilor acelor produse. În acest fel poți afla dacă un magazin online a mărit prețul chiar înainte de lansarea unei campanii false de reduceri.

Cum se întâmplă des la noi asemenea cazuri este clar ca lumina zilei că un tool ca Pricy trebuia să fie creat. Mă bucur că trei programatori s-au pus pe lucru și au creat această aplicație web.

Ce face Pricy.ro?

Ei bine, intri pe site și cauți un produs anume. Îți va arăta o listă cu rezultate și alegi cel mai potrivit. Vei fi dus la o pagină ca cea de mai jos, unde vei observa evoluția prețului de-a lungul timpului și vei putea stabili primirea unei notificări legat de schimbarea prețului.

Din păcate căutarea mea pentru Samsung Galaxy S3 de la eMag nu mă duce la pagina de pe pricy.ro, ci mă redirectează către site-ul eMag, mai nou 🙁

[UPDATE: 25 dec 2013] Vlad, de la pricy.ro, îmi zice în comentarii că:

Momentan nu toate produsele au o pagina proprie insa la asta incercam sa ajungem. Sunt cam 3 milioane de produse de la peste 100 de site-uri pe care incercam sa le grupam si asta bineinteles ia ceva timp 🙂 .

P.S. produsele care au label “Disponibil in x magazine” au o pagina proprie iar la celelalte esti redirectat spre pagina magazinului de care apartin.

Totuși, te poți bucura că extensia Pricy pentru Chrome încă îți arată evoluția prețului, ca mai jos:
pricy-ro-evolutia-preturilor-100-magazine-online-romania

Să nu uităm: dacă un magazin online crește prețul cu 31 de zile înaintea unei campanii de reduceri, este ceva legal. Nu e tocmai etic, dar e legal. E ilegal dacă în mai puțin de 30 de zile crește prețul ca mai apoi să ofere o reducere față de acel preț nou, crescut.

Reducerea va putea fi considerată legală dacă acesta este creată în funcție de prețul de referină, și acela este cel mai mic preț din ultimele 30 de zile. Citește mai multe în articolul despre aspecte juridice legate de reducerile în online.

Chiar era nevoie de un așa tool. Folosește-l și tu și zi-mi dacă îți place.

8 răspunsuri la “Pricy.ro – află dacă magazinele online te mint la prețuri”

Salut,

Momentan nu toate produsele au o pagina proprie insa la asta incercam sa ajungem. Sunt cam 3 milioane de produse de la peste 100 de site-uri pe care incercam sa le grupam si asta bineinteles ia ceva timp :).

P.S. produsele care au label „Disponibil in x magazine” au o pagina proprie iar la celelalte esti redirectat spre pagina magazinului de care apartin.

Mersi de info. Am pus comentariul tau in articol. Succes si sper sa faceti din pricy.ro un proiect international.

Astea is detalii. Important este ca cineva s-a gandit la asta si a facut-o. Mai mult decat nu stiu ce sa zic. Merita promovati si popularizati inclusiv in mass media.

Nu stiu exact cum au reusit baietii sa faca tool-ul, eu stiam ca emag afiseaza un captcha dupa prea multe afisari. Iar costul captcha-urilor este mare pentru cateva milioane de produse.
Oricum, felicitari 😀

Da. Este o idee originala, pentru Romania, si este binevenita. Le doresc si eu succes.

Mie-mi apar doar doua optiuni, Similare si Reduceri. E din cauza produsului sau e ceva de la mine ?

Treb uie să verifici mai multe produse și apoi îți dai seama. Oricum, mă aștept ca extensia în sine să îți arate ce e mai relevant pentru un produs anume.