Categorii
Arhiva Online

JSCamp Romania: prima conferință de javascript marca Evensys

jscamp-romania-conferinta-javascript-html5-mobile-bucuresti-2014-evensysEvensys organizează, în data de 3 iunie 2014, prima conferință de javascript din Europa de Est: JSCamp Romania.

Scopul conferinței: aducerea în România a celor mai buni specialiști din țară și lume în front-end development. Ei vor prezenta cele mai noi trucuri din lumea javascript, HTML5 și mobile, plus că vor vorbi de bune practici în domeniu.

Pentru cei ce nu știu, javascript este limbajul de programare care permite developerilor să facă aproape orice într-o pagină web: de la animații ori ascunderea unor elemente și crearea altora, până la aplicații de download ori chiar jocuri. HTML5 este următoarea variantă de limbaj de marcare (markup language), care permite mult mai multe acțiuni în website-uri.

Cristian Manafu, Managing Partner la Evensys, a spus că „Prin seria de evenimente dedicate web developerilor locali și internaționali pe care le oganizăm, ne-am propus să reunim comunitatea specialiștilor în IT și să le oferim noi posibilități de colaborare. JSCamp Romania va fi despre cele mai noi trenduri în materie de programare web, despre networking și know-how internațional”.

Printre vorbitorii confirmați la acest moment se regăsesc:
– Robert Nyman, Technical Evangelist, Mozilla, ce are o experiență de 14 ani în Front End development;
– Vince Allen, Software Engineering Manager în cadrul companiei Spotify, ce deține peste 15 ani de experiență în dezvoltarea programelor web utilizând limbajul JavaScript;
– Martin Kleppe, Co-fondator si Head of Development în cadrul companei Ubilab, companie care dezvoltă aplicații bazate pe Google Maps API;
– Sebastian Golasch, Specialist Senior Manager Software Developer la Deutsche Telekom, de-a lungul timpului a dezvoltat aplicații cu JavaScript, PHP și Ruby, iar acum face parte din comunitatea JavaScript.

Prima ediție a evenimentului JSCamp Romania va cuprinde patru sesiuni de conferințe intensive despre tendințele în web development, studii de caz și experiențe internaționale, tehnologii open-web, metodologii și tool-uri avansate.

Locul evenimentului va fi comunicat în curând. Dacă ești interesat în front-end development sau ești developer, atunci ești invitat la JSCamp Romania. Am developeri printre cititorii mei?