Categorii
Arhiva Online

Must read: declinul Wikipedia

Technology Review a publicat luna trecută un articol foarte interesant legat de Wikipedia, enciclopedia pe care studenții, bloggerii și Realitatea Tv o citează atât de des ca sursă. Se pare că se abat nori negri peste Wikipedia, deși încă se ține bine în picioare.

Să nu uităm că Wikipedia a scos din joc varianta print a Encyclopaedia Britannica iar în 2012 avea mai bine de 3,6 milioane de articole. Prin comparație, EB avea în varianta de print numai 65 000 de articole/subiecte. Acum EB este out și mai există numai varianta digitală.

Ideea generală din articolul de pe Technology Review zice că Wikipedia, devenit acum un sistem cu o birocrație excesivă, este în declin iar interesul oamenilor de a participa la această enciclopedie a scăzut mult. În 2007 Wikipedia avea 51000 de editori pe limba engleză iar acum are numai 31000.

De vreme ce Wikipedia este sursă de încredere pentru mulți oameni cred că e ok să citim articolul despre Wiki și să dăm vestea mai departe că e nevoie de mai mulți editori acolo.

Eu folosesc Wikipedia zilnic de cel puțin 10 ori. Tu?

8 răspunsuri la “Must read: declinul Wikipedia”

Articolul in engleza e tare lung.
Nu cred ca Wikipedia va cadea prea curand. Poate exista o lipsa de interes fata de editarea unor materiale, dar sunt sigur ca va avea viata lunga.

E lung, dar e bun sa invatam putina istorie a Wiki. Nici eu nu vad un declin, dar daca ei vad ca ceva nu e in ordine, inseamna ca trebuie sa ciulim urechile.

Folosesc Wiki pentru articolele mele si ar fi cam aiurea sa dispara. 😀

Wikipedia nu cred ca o sa dispara prea curand, eventual va avea din ce in ce mai putini editori si cititori, dar informatiile vor ramane onlin 🙂

Da. locul 6 mondial nu este deloc rau si sper sa ramana mult si bine acolo sau sa creasca.

nu o sa cada niciodata fara un alt serviciu care sa inoveze in breasla

Ar fi un dezastru sa cada Wiki fara sa fie un inlocuitor. Intrebarea este: oare cum va trebui sa fie noua enciclopedie ca sa bata wiki?