Categorii
Arhiva Personal

Bloaghere, comentezi?

Discutam cu GCM într-un loc secret din fața scării mele despre bloggeri și motivele pentru care sunt citiți. Aveam în vizor așa-zișii bloggeri care scriu numai advertoriale pe 3 euro și care au pretenții de mari scriitori când apucă să scrie cu adevărat un articol mai de Doamne-ajută.

Unul dintre motivele pentru care bloggingul a prins așa avânt e tocmai faptul că omul este subiectiv, își dă cu părerea despre subiectul lui de interes și, dacă are o opinie pertinentă, atunci strânge ceva oameni în jurul lui.

Eu citesc bloggeri pentru opiniile lor, în primul rând, apoi să aflu ce au mai făcut sau să mă educe cu ce au scris despre domeniul lor de activitate/pasiunea lor.

Așadar, răspunsul la întrebarea „Bloaghere, comentezi?” este:
– Da, și o fac când vreau și cum vreau eu.

E fain să vezi că oamenii scriu, poate chiar des, dar eu apreciez cel mai mult bloggerii care scriu despre ceea ce la face plăcere și o fac în modul lor, cu subiectivismul lor și cu personalitatea lor.

Adesea discuțiile despre blogging se învârt în jurul banilor. Intri într-un cerc vicios în care tu faci blogging pentru bani și banii nu vin. Pentru asta tu faci blogging prost sperând să faci bani și banii nu vin. Și tot așa, ca în filmul de mai jos. Nu se schimbă nimic:

Scrie, bloaghere, despre ce îți place și cum îți place ție. Dacă greșești, internetul va avea grijă să te educe și, dacă accepți educarea aceasta, vei ajunge un blogger matur.

Bloaghere, tu despre ce comentezi?

14 răspunsuri la “Bloaghere, comentezi?”

Despre această postare! 🙂 Despre cât de adevăr este plină!

Sta sa vezi cat de valabila o sa fie si peste 10 ani 😀 Vine primavara. Brace yourselves!

Da’, nu te prind eu pe la colturile blogosferei? :))

Sunt admin acolo, dar ajung mai greu. E greu cand trebuie sa munceti 13-15 ore pe zi, crede-ma 😀

Comentez, când am ceva de spus. Dacă am ceva de comentat sau nu sunt de acord cu ceva din articol.. Sau dacă sunt întrebat dacă comentez 🙂

Bloggingul adevarat este precum banca de la poarta. Te asezi pe ea si discuti cu cei care se aduna in jurul tau. Cei care o confunda cu taburetul de la birt vor ramane singuri mai devreme sau mai tarziu.

E chiar ca un joc de sah: faci o mutare si astepti reactiile 😀

Vezi sa nu mai ajungi in spam :))

Depinde daca subiectul atrage, daca reuseste sa starneasca o reactie.
Plus mai e o dilema: vrei sa obtii comentarii de genul „ai scris bine” , „Bine spus” …ori sa obtii un feedback mai mare de 3 cuvinte si eventual sa starneasca si o reactie in randul cititorilor.

Bine punctat. Imi lasa comemntarii doar bloggerii, pe cand cea mai mare parte a a articolelor sunt directionate catre publicul larg. Trebuie sa schimbam ceva… 😀

[…] rest, bloaghere, dacă vrei un pișcot bun, atunci ronțăie o ciorbă de la Billa, de la Universal-Star […]