Categorii
Arhiva Blogging Personal

Noua modă: independența energetică și ridiculizarea protestatarilor anti-RMGC

De când cu Chervon independența energetică este pe gura tuturor românilor. Atât este ea de importantă încât contractul cu Chervon este secret, ca și în cazul RMGC. Dacă e în interesul românilor și tot acei români se bat cu pumnul în piept că vrem independență energetică, de ce naiba nu este public contractul?

Poate pentru că independența noastră energetică ar fi cam… 3%? Fuck it.

Mai vreau așa independeță energetică. Hai să vindem și șoselele către cineva. 2% e ok? Ce ar fi să plătim taxe străinilor pentru că ieșim din casă? E o afacere bună?

Ce zici de următoarea independență energetică: Chevron va lua gazul iar românii iau mumu. Se va ieftini gazul pentru români? Nu. Vom depinde în continuare de ruși? Chiar credeai că scapi așa usor, eh?

La fel, ce zici de faptul că dacă mai marii gaziști din țară, ponta&co, chiar ar fi dorit independența energetică ar fi putut contracta o firma din Germania și ar fi reținut cam 80% din tot ce se scoate de acolo?

Exploatați totul, măi, dar să beneficieze românii de pe urma exploatărilor, nu spuma politică.

Ei bine, știi ce vor vedea românii din toată independența asta energetică? Același lucru pe care l-au văzut și cei din Ecuador: o țară distrusă. Enjoy.

Ia de aici progres, industrializare și alte onanisme cu care mai marii țării se mândresc:

Second shit.

Ce mișto e să râdem de prostanul de protestatar care nu știe unde mă-sa e Roșia. News flash, my friend: nu trebuie să știi unde naiba e Roșia Montană. E suficient să știi că undeva, în România, s-a petrecut o mizerie iar noi toți râdem de prostanii ce ies la proteste în fiecare duminică.

Cum adică, nu contează unde e Roșia? Uite așa. Roșia este în județul Alba, la ceva kilometri de Câmpeni și Abrud, dar poate fi și în curtea ta sau într-un oraș din apropierea ta. Ce s-a întâmplat acolo se aplică în orice metru din țara asta. Mai vrei să știi unde e Roșia?

E interesant cum văd că li se tot scot ochii protestatarilor că aia nu fac bine, că aia nu gândesc bine, că shit. Măi, dar faceți în aceeași măsură și cu aceeași înverșurane statusuri și articole și despre RMGC și clica „uslamistă”. Hehe, să ne mai râdem puțin de proștii ăia ideologiști, care chiar cred că se poate schimba ceva. Ce, mă, prostanilor, n-ați auzit că jocurile îs făcute deja? Hai, marș, lăsați protestele.

Dacă te uiți la șanse de reușită, atunci nu are rost să ieși din casă. Există 1% șansă ca tu să fii lovit de vreo mașină pe trecerea de pietoni. Nu ieși din casă.

De ce mama dracului ies proștii ăia în stradă? Hint: nu e pe considerente ecologice, decât în parte:
– pentru lipsa transparenței din partea statului (contracte secrete)
– pentru mita și corupția ce înconjoară întregul proiect RMGC
– pentru proiectul de lege ce presupune reînnoire automată a avizelor de orice fel (cum, mă-ta, de le reînnoiești fără alt control?!) plus alte mizerii
– pentru mușamalizarea ce se face în parte din presă
– pentru diferitele mizerii la care sunt supuși oameni ca Ştefan Marincea, Director al Institutului Geologic, care a fost demis pentru că a spus că proiectul RMGC ia nota 5
– pentru faptul că România primește prea puțin din aur și argint și nimic din celelalte metale
– pentru că se vor face între 200 – 600 de locuri de muncă pentru care vor fi afectați 20 000 de oameni din zonă
– pentru că ani la rând s-a blocat dezvoltarea zonei în orice fel declarând-o zonă monoindustrială
– pentru că razi patru dealuri măricele pentru a lua tot ce e acolo și nu lași nimic pentru cei ce vin după tine
– pentru că lași un lac plin de 200 milioane de tone de deșeuri ținute în frău de un baraj de 180 de metri
– pentru că statul va trebui să se ocupe de ecologizare și de întreținerea barajului
– pentru că RMGC minte, plătește mită și zice că va planta 1000 de ha de copaci. Unde, băi javră, pui mia aia de hectare?! Direct pe lacul de cianuri?
– pentru că nimeni nu garantează că nu vom avea catastrofe cu poluarea pânzei freatice ori că nu vom avea un baraj care se rupe la prima ploaie

Vrei RMGC și cianuri? Ia vezi ce au făcut investitorii RMGC în Peru. Ce, dacă suntem în UE, tu chiar crezi că RMGC va deveni brusc responsabil? Cu mizeriile care ne conduc și care își primesc partea? Siiigur:

RMGC și Chervon, dacă ați făcut un lucru bun, e acela că ați pus în mișcare spiritul civic în oameni. Sper să fie tot mai mulți cei care ies în stradă.

PS. Detalii și cronologie a protestelor anti-RMGC și Chevron găsești aici.

9 răspunsuri la “Noua modă: independența energetică și ridiculizarea protestatarilor anti-RMGC”

Multi zic ca au iesit niste eco-whatever in strada, dar nu ala e punctul central. Central e coruptia care a dus la situatiile de la Rosia si Pungesti.

Da,secretul e secret… si nu e bine sa apuce pe manile altora, concurenta deci…
Te astepti la sinceritate, numai copii, nebunii si oamenii beti spun adevarul…

Sau statul, daca il obligi 😀

Bine punctat, pentru amandoua probleme. Am observat (cel putin in Bucuresti) ca nu mai sunt atat de multi protestatari. Dar, desi entuziasmul unora a mai scazut (de a participa la proteste) cu siguranta se implica prin alte metode (contactarea parlamentarilor).
Ai spus bine si la sfarsit, ca singurul lucru bun pe care l-au facut e ca au „pus în mișcare spiritul civic în oameni.” Dar sa ii dam credit si lui Ponta credit pentru acest lucru.

Da, in mod ironic Ponta ar putea fi vazut ca mare educator de romani :))

De ieri au inceput si la Resita proteste impotriva exploatarii de la Rosia Montana si impotriva contractului cu Gold Corporation.

“BANATUL MONTAN SPRIJINĂ ŢARA MOŢILOR ÎMPOTRIVA HOŢILOR”

Nice. Sa nu uitam: principalul motiv pentru care ies oamenii in strada e CORUPTIA din jurul proiectului. Felicitari banatenilor.

[…] mai scris despre așa-zisa independență energetică și despre mizeria de acolo. Sub paravanul acesta comuniștii încearcă să mascheze afacerile […]