Categorii
Arhiva Personal

Oktoberfest 2013 te învață ce e aceea berar

Vineri a început Oktoberfest 2013 și o am avut ocazia să fiu acolo și ieri. A doua zi de Oktoberfest a avut chiar mai mulți vizitatori decât prima zi. Abia ai loc să mergi dintr-o parte în alta. Și gândește-te că anul acesta ține 10 zile, până duminică, pe 15 septembrie.

Au chef brașovenii de așa sărbătoare lungă? Au. De obicei mai vezi evenimente care au loc în Piața Sfatului, cum e unul de curând, dar nu reușesc să strângă atâția oameni la un loc. Oktoberfest sau party-ul ce anunță terminarea verii, are de toate pentru mâncăcioși, băutori, pofticioți și jucători.

M-am bucurat că am avut ocazia să ies în oraș în alte locuri decât cele obișnuite și am probat câteva lucruri noi. Un mic sfat: folosește-te de berar ca, printre berile Ciucaș pe care le bei, să probezi și ceva nou. Eu m-am aruncat peste o băutură răcoritoare numită Braga (5 lei/ 300 ml), făcută din cereale. Genială. Am ronțăit cu poftă și un cartof tras în țeapă (l-am numit Potato Țepeș – 5 lei/buc), este un cartof tăiat în spirală, tras într-un băț și pus la prăjit.

Am mai ronțăit cu poftă caș afumat. Nu era pentru prima dată, dar e neapărat să probezi așa ceva. Cu toate că i se zice berar, Oktoberfest-ul are mai multe lucruri mișto pe acolo. Must, de exemplu. E drept că e un suc, nu chiar must, dar e bun la 5 lei/400 ml. Mai ai de ronțăit și pește, dulciuri de toate felurile, iahnie de fasole, raci, carnați germani (Wurst), clătite, furcte glazurate, ciolan pe băt și, desigur, mici buni și bere cât cuprinde.

Nu am zis de muzică: ai muzică de toate felurile și, din când în când, melodii germane. Mai rar am văzut atâția oameni aduși la un loc de vreun eveniment și sigur vor fi și mai mulți în zilele ce urmează.

Jocurile de biliard, pescuit și table sunt chiar la intrarea în cortul cel mare. Mi-am aruncat puțin ochii peste zarurile enorme de la table. Să căștige cine este mai bun.

Mai jos sunt câteva imagini de la ziua a doua la Oktoberfest. Pozele făcute cu telefonul sunt cam slăbuțe. Scuze.

2 răspunsuri la “Oktoberfest 2013 te învață ce e aceea berar”

Hai cu antireclama!
Stimabile, de ce m-as duce la berar sa dau 4 lei pe un Ciucas cand pot sa dau tot 4 lei pe o terasa? Daca tot se consuma industrial, ar fi putut sa mai taie din tarif. numa’zic…

Stiu. Stai ca vine articolul meu 😀