A câștiga la loto este visul tuturor, sau cel puțin al celor care joacă. Deși șansele par de cele mai multe ori greu de învins, există și o serie de norocoși ai sorții care reușesc să încaseze premii uriașe.
Când premiile se ridică la sute de milioane de euro sau de dolari cum este cazul extragerilor loto americane sau al câtorva dintre jocurile europene precum EuroMillions sau EuroJackpot, întrebarea “Ce aș face cu atâția bani?” are un sens mult mai profund.
Preferințele marilor câștigători loto ai lumii merg în direcția vacanțelor exotice, a achiziționării de imobile și autoturisme de lux. Unii dintre norocoși își dedică o mare parte din venituri diferitelor cauze caritabile, cum este cazul octogenarei care a câștigat jackpotul record al loteriei americane Powerball (590.5 milioane de dolari) în mai 2013 sau soții Weir – care luau acasă cel mai mare premiu EuroMillions (185 milioane de euro) în iulie 2011.
O bună parte dintre cei cărora numerele loto le-au schimbat viața își doresc să devină oameni de afaceri și investesc în diferite proiecte. Iată două astfel de idei de investiții pe care le pot face norocoșii câștigători ai loteriilor de top ale lumii:
Tehnologia Natural User Interface
Ați văzut filmul Raport special (Minority Report)? Vi s-a părut tehnologia prin care Tom Cruise interacționa cu calculatorul ceva SF? Ei bine, nu e. Astfel de dispozitive care analizează mișcările corpului uman, citesc și știu să descifreze stimuli cinetici naturali au fost inventate deja, iar unele dintre ele au început chiar să fie comercializate. Un astfel de exemplu este Microsoft Kinect – un dispozitiv periferic pentru XBOX (de curând disponibil și pentru Windows), care permite amatorilor de jocuri video să elibereze de constrângerile joystick-ului sau ale mouse-ului și să interacționeze cu consola de joc prin comenzi vocale și cinetice. Dotat cu o cameră RGB, cu microfon, cu senzori 3D și sistem de comunicare prin infraroșu, Microsoft Kinect
De ce este Natural User Interface o tehnologie în care merită să investești? Răspunsul este simplu: pentru că touchless computing reprezintă viitorul. Dotat cu o cameră RGB, cu microfon, cu senzori 3D și sistem de comunicare prin infraroșu, Microsoft Kinect reprezintă numai primul pas dintr-o întreagă revoluție tehnologică cu implicații nu numai în industria de divertisment. La scurt timp după lansarea Microsoft Kinect au apărut o serie de aplicații conexe, bazate pe aceeași interfață naturală de comunicare om – mașină: dispozitive medicale, sisteme cu aplicație industrială, jocuri pentru copii, accesorii pentru sportivi, etc.
Tipografia 3D
Procedeul de imprimare în 3D constă în suprapunerea mai multor straturi de material, de obicei plastic, pentru a crea diferite forme și obiecte. Această tehnologie este deja folosită de diferiți artiști sau arhitecți pentru a crea modele și prototipuri. O serie de companii precum MakerBot (recent achiziționată de Stratasys contra sumei de 403 milioane de dolari) și 3D Systems încearcă să facă posibilă folosirea tehnicilor de imprimare în 3D de către utilizatorii individuali, dar prețul rămâne încă un obstacol.
Un astfel de exemplu este imprimanta The Buccaneer pe care Pirate 3D a reușit să o producă după ce a strâns fonduri în valoare de 1 miliard de dolari. Noul produs, care urmărește în linii mari gama de produse Apple, va fi disponibil începând cu luna decembrie a acestui an, la un preț relativ accesibil de 347 de dolari. O imprimantă suplă, The Buccaneer are și avantajul unui design modern, pe lângă tehnologia sofisticată de imprimare termoplastică pe care o folosește.
Dacă aveți dubii că imprimanta 3D ar fi o investiție bună, fondatorul firmei Pirate 3D vă asigură că banii dvs. ar merge în același sens cu evoluția omenirii. Roger Chang compară, de altfel, momentul prezent cu perioada istorică în care primele calculatoare își făceau apariția și majoritatea oamenilor se întrebau cui îi trebuie calculator acasă. Mai își pune cineva o astfel de întrebare? Tehnologia de imprimare în 3D este, prin urmare, un val pe care îl puteți prinde și o investiție care are șanse mari să devină profitabilă în numai câțiva ani.
Aceste idei ne-au fost oferite de Simina Pop de la theLotter.com – portalul loto numărul 1 în lume.
[P] – acesta este un articol publicitar.