Categorii
Arhiva Personal

Concediu: citește cărți de marketing, business și tehnologie

La muncă sunt întrebat de câteva ori pe săptămână când îmi iau concediu. Sincer, nu știu, dar știu la ce e bun concediul: să citesc cărțile pe care le-am luat de pe Amazon și să lucrez mai mult la Reeija.

Că tot mă dau mare că nu lenevesc ca ultimul porc în concediu, ci stau să citesc, iată ce cărți îmi vor răpi zilele de concediu:
Ice to eskimos, de Joe Spoelstra – carte despre marketing. Key takeaway: fii orientat către vânzări. Adică: vinde, vinde, vinde.
You are a writer, de Jeff Goins – despre cum să scrii bine.
When search meets web usability, de Shari Thurow – înveți să faci diferența dintre căutările în Google și intenția din spatele acelor căutări, plus ceva informații despre IA – information architecture, cum să îți organizezi structura website-ului și etichetele/textele pentru linkuri.
The elegant Universe, de Brian Greene – teorii vechi, explicate pe limba tuturor, cu un puternic substrat istoric. De unde vine Universul și cum se face că există în forma ce o știm noi? Teoria superstringurilor (la limita dintre filosofie, fizică teoretică și matematică).
The end of business as usual, de Brian Solis – consumatorul în noua eră digitală și cum se comportă el în lumea web.
The Master Switch, the rise and Fall of information Empires, de Tim Wu – carte excepțională care vorbește despre diferitele imperii informaționale (AT&T, Western Union, Hollywood și altele), cum au apărut ca reacție împotriva unor sisteme învechite, cum au fost protejate de guvernul SUA și s-au dezvoltat în monopol, ca mai apoi să fie detronate de alte imperii informaționale care au apărut ca reacție la acestea. Istorie, tehnologie și decizii de business în secolele XIX, XX și XXI. Creează contextul și legăturile dintre personalitățile marcante în lumea tehnologiei din secolele trecute.
Eight amazing engineering stories, de Bill Hamack – Bill Hamack, The Engineer Guy, ne învață cum funcționează ceasurile atomice, microundele și alte aparate. Cu detalii încât să înțeleagă toți.
Rocket surgery made easy, de Steve Krug – carte despre cum să îți faci singur testele de usability. Bun pentru ecommerce.
Consent of the networked, de Rebecca MacKinnon – carte unde am aflat pentru prima oară despre termenul de netizen. Citind-o îți vei schimba părerea despre ce înseamnă internetul, rețelele sociale și rolul tău în tot acest agregat.
How to write seductive web copy, de Henneke Duistermaat – loc de unde afli că fiecare website trebuie să știe cum să se vândă și cum să creeze un text descriptiv, care îți atrage atenția din prima secundă.

Am început fiecare din aceste cărți, dar am continuat după dispoziție. În concediu vreau să le pun capacul și să îmi pregătesc o nouă serie. Mereu e ceva nou de citit și de învățat.

Tu ce citești de fel?