Categorii
Arhiva Blogging Optimism Personal

Fii optimist

Unul dintre motto-urile de la începuturile mele ca blogger (blogăr) includea o doză bună de optimism. A fi pozitiv și a vedea și lucrurile bune te ajută mai mult decât crezi. Zilnic ești inundat de știri apocaliptice, ți se aduce, din nou, la cunoștință că ești o oaie, un om total neimportant în Universul ăsta și, bineînțeles, ți se servește porția obișnuită de „așa e viața” în multe materiale de la TV.

Prefer să văd și lucrurile bune și să mă uit dincolo de orizontul în care ne plângem zilnic că e greu și că e aiurea.

Așadar, azi mai aduc și un articol despre pozitivism ca mod de viață. Dacă urmărești filmul de mai jos vei vedea care e sursa nefericirii multor oameni: ei zic că dacă vr avea succes, vor deveni fericiți. Problema în asta este că, odată ce ajungi să ai succes, îți setezi alte scopuri și schimbi definiția succesului. Și devii iar nefericit.

Trebuie să fie invers: fii bucuros pentru o mulțime de lucruri, urmărește scopurile cele mai mari și NU îți lega sentimentul de fericire de ideea de succes, de un anume punct culminant.

Cum ți se pare situația ta acum? Îți dai seama că ai un mecanism de protecție ce îți va aduce zile mai pline? Este chiar mentalitatea ta, dacă o schimbi în ceva mai optimist și nu legi ideea de succes de cea de fericire, decât dacă fericirea ta duce la acel succes. Tocmai invers.

Bosnus: vezi cum un alcoolic a reușit să devină unul dintre cei mai tari sportivi ai SUA.