Categorii
Arhiva Tehnologie

Review Allview Alldro 3 Speed Duo HD și S-Tube

Allview-AllDro-3-Speed-DUO-HD-reviewAllview s-a pus pe treabă și a creat în februarie 2013 Alldro 3 Speed Duo HD (preț 799 lei), mai ieftin cu 100 de lei față de modelul Alldro 3 Speed Duo lansat în octombrie 2012, dar și cu oarece minusuri față de acel model.

Comparată cu AX1 Shine, pe care am testat-o în februarie, această tabletă este mai ieftină și mai perfomantă în materie de procesor, placă video, spațiu de stocare și memorie RAM, dar fără conectivitate 3G și fără apeluri telefonice.

Puțin background

Tableta de față continuă seria Alldro 3 Speed Duo și poartă numele HD, dar văd că este doar o convenție de nume pentru că, deși are redare Full HD, atât la filmele de pe tabletă cât și la cele de pe YouTube, nu este o diferență mare față de modelul din octombrie 2012.

O scurtă comparație poate să justifice prețul mai mic cu 100 de lei față de tableta din octombrie. Varianta originală are display IPS-LCD HD, cântărește 608 grame, video Mali 400 TM Dual Core, procesor Cortex A9 – 1,5 GHz Dual Core, 16 GB Flash, 1 GB DDR3, 3G, Wifi, nu are bluetooth iar timpul de funcționare este de 6 ore.

Alldro 3 Speed Duo HD are un display HD LCD (IPS unde?), cântărește cu 30 de grame mai puțin, are același procesor și placă video Mali 400 MP2 (posibil one core), nu are 3G încorporat, dar are, în schimb, bluetooth iar timpul de funcționare e mai mic: 5 ore. În rest este la fel.

Pe scurt, aceeași Mărie, dar cu mici lipsuri și cu mai puține pretenții. La preț de 799 lei îți poți găsi smartphone ok, dar nu este tabletă.

Hardware și design

La o grosime de numai 9.8 milimetri este o tabletă slim iar carcasa argintie din plastic, plăcută la atingere, îi dă un aer stylish. Cun sunt foarte pretențios când vine vorba de tastatură și de senzația dată de obiectele pe care pun mâna, tableta mi-a plăcut de prima oară de când m-am jucat cu ea.

Legat de design, continuă aceleași linii generale ale tabletelor Allview iar butoanele sunt toate plasate pe o singură parte. Referitor la butoane, butonul de Home este cel pe care l-am neglijat cu desăvârșire în ultimele două săptămâni. Dacă vreau să ajung la prima pagină am butonul de pe ecran, în partea stânga-jos.
allview-alldro-3-speed-duo-hd-s-tube-review-4

Pe aceeași parte poți vedea butoanele: pornire, inserare card microSD, reset, micro USB, miniHDMI, home și microfonul. Pa partea din spate, în apropierea butoanelor sunt și cele două boxe.

Sunetul de la melodiile încărcate pe tabletă este foarte clar și puternic. Mai puțin la filme, dar cred că ține de modul în care au fost create filmele. Filmul de prezentare se aude tare iar altul pe care l-am pus pe tabletă din pc se aude destul de încet.

Am testat tableta cu aplicațiile AnTuTu și Quadrant iar rezultatele sunt satisfăcătoare. Cele două aplicații au testat procesorul, placa grafică, memoria RAM și viteza de stocare pe cardul microSD. Quadrant a plasat tableta dupa HTC One X și Asus Transformer Prime TF 201 (vezi imaginea de mai jos):
allview-alldro-3-speed-duo-review-pret-performanta-teste-martie-2013 (2)

Aplicația AnTuTu a plasat, de asemenea Alldro 3 Speed Duo HD, după HTC One X…
allview-alldro-3-speed-duo-review-pret-performanta-teste-martie-2013 (5)

..dar înainte de Asus Transformer!
allview-alldro-3-speed-duo-review-pret-performanta-teste-martie-2013 (6)

Trebuie să îi felicit pe cei de la Allview că au pus buton de screnshot în taskbar, chiar între butoanele de volum sunet și ultimele aplicații deschise. Mi-a fost mult mai simplu să obțin astfel screen-shoturi.

Placa grafică Mali 400 MP2 îți permite să joci jocuri care au grafică destul de bună. Am jucat CK Zombies 2 și Drift Mania 2. Grafica este ca cea de prin 2008 – 2009 la pc-uri. E și normal, pentru că nu avem un gaming powerhouse aici, ci o tabletă care se comportă binișor cu jocurile. Vezi mai jos o imagine din jocul cu zombies:

allview-alldro-3-speed-duo-review-pret-performanta-teste-martie-2013 (10)

Arată bine? Eu zic că da. Mai jos o imagine dintr-un film de prezentare rulat pe tabletă. Imaginile sunt clare.
allview-alldro-3-speed-duo-hd-s-tube-review-imagine-film

Camerele video față 2.0 Mpx / spate 2.0 Mpx fac poze slabe calitativ, dar sunt numai bune pentru discuții pe Skype sau videocall, unde nu ai nevoie de cele mai mari detalii.
Poza făcută cu camera față:
allview-alldro-3-speed-duo-review-pret-performanta-teste-martie-2013 (3)

Apoi m-am folosit de zoom:
allview-alldro-3-speed-duo-review-pret-performanta-teste-martie-2013 (4)

Memoria de 16Gb mi se pare suficient de încăpătoare pentru un student sau un om de afaceri mereu pe drumuri. Poți stoca vreo 8 filme HD AVI liniștit pe tabletă, dar nu văd rosul. Probabil că vei avea câteva sute de melodii, două-trei jocuri, documente foarte multe și poate două-trei filme, dacă mergi mult cu mașina sau trenul.

1GB RAM te ajută în tandem cu placa video și procesorul ca să navighezi repede prin aplicații, ferestre, foldere. Dacă aveam critici în ceea ce privește multitouch-ul la AX1, ei bine la Alldro 3 Speed Duo HD nu mă pot plânge. Se mișcă repede, fluid și nu mă lasă baltă. Am putut da click liniștit pe Linkurile mici, fără să trebuiască să dau zoom.

Bateria, 5900 mAh (mai bună față de 4500 mAh de la AX1 Shine), se încarcă în aproape 3 ore, ține câteva zile liniștit în modul idle și îți permite să vezi trei filme unul după altul fără să crâcnească.

Software

Tableta vine cu câteva aplicații preinstalate: Bitdefender, ES File Explorer, Bit Defender, News, MultiLing, Office Suite. Dintre acestea vei folosi, cel mai probabil, Bitdefender și File explorer, pentru că în rest vei descărca tot ce vei putea de pe Google Play, de la Facebook până la jocuri sau feed readere, ca Feedly.

Mai jos vezi interfața din zona de setări. Tableta folosește Android 4.1 Jelly Bean.
allview-alldro-3-speed-duo-review-pret-performanta-teste-martie-2013 (8)

Ai, ca la orice altă tabletă, backup, sync și account management. Pentru backup și sync vei folosi, cel mai probabil, aplicații de la Amazon S3, ori Dropbox ori servicii plătite, gen Carbonite.

La partea de software tot ce pot zice este că se mișcă repede și că îmi pare rău că nu vine cu aplicații de social media deja instalate. În rest, e aceeași poveste: îți vei pune singur orice altă aplicație vrei.

Conectivitate

Are WiFi 802.11 b/g/n și bluetooth. Mi-am luat numai prin WiFi tot felul de aplicații și se descarcă chiar repede iar filmele HD de pe YouTube nu mi-au făcut probleme. Bluetooth-ul l-am folosit când m-am conectat la boxele S-Tube, de la Allview, și am făcut ceva transferuri în și de pe telefonul meu.

Din păcate nu avem GPS și nici 3G în această tabletă, ocazie prin care se poate justifica prețul de 799 de lei, mai mic ca la AX1 Shine sau ca la Alldro 3 Speed Duo (originalul).

Te poți conecta la PC flosind portul microUSD și ai un jack de 3.5 mm prin care asculți muzică în căști.

Accesorii – boxele stereo Allview S-Tube

Odată cu tableta am primit în teste și boxele stereo Allview S-Tube. Au formă de cilindru cu câte o boxă la fiecare capăt. S-Tube se pune culcat pe lateral și are în spate o mufă pentru alimentare și un jack de 3.5mm, plus butonul de pornire-oprire.

Iată imaginea cu S-Tube:
allview-s-tube-bluetooth

Am făcut și eu câteva poze cu telefonul (va trebui să iau curând un aparat foto ca tot omul):

allview-alldro-3-speed-duo-hd-s-tube-review-1allview-alldro-3-speed-duo-hd-s-tube-review-4

allview-alldro-3-speed-duo-hd-s-tube-review-3allview-alldro-3-speed-duo-hd-s-tube-review-2

Dimensiunile S-Tube sunt 243 x 105 x 58 mm, ceea ce insemnacă e încape numai bine în orice bagaj ai avea. La cele 500 de grame, cât are, nu va fi o problemă să iei boxele cu tine, cu atât mai mult cu cât poate merge mai bine de două ore la maxim folosindu-se de acumulatorul propriu.

Am testat asta fără să îi supăr pe vecini. Cum? Am dat drumul a maxim și am aruncat câteva plapumi și perne peste boxă. Și așa se aude, dar măcar nu supăr vecinii. Ca și idee, se aude dintr-o parte în alta a apartamentului. Deși nu este ca un sistem profesional, vei auzi bine muzica și filmele în camera ta sau la un picnic.

Are o baterie Li Ion 3.7V 900mA iar puterea boxelor este de 2W x 2 (RMS). Lista de specificații S-Tube aici.

Dacă pui tableta în suportul de la S-Tube și le folosești în tandem, poți avea un mic smart TV numai pentru tine. Cele două merg bine împreună. S-Tube vine in mai multe culori iar eu am testat varianta Chrome. Au ghicit băieții că prefer negru sau chrome, în loc de albastru, roșu sau chiar alb.

Concluzii

Cam multe poze, nu? Mai aveam, dar le țin în galeria de pe pc. Ca idee Alldro 3 Speed Do HD este numai bună pentru vizionat filme, să navighezi pe net și chiar să joci jocuri cu grafică destul de bună. Spațiul de 16GB îți permite să porți cu tine o mulțime de poze, cărți și documente. La drum lung este plăcut să stai cu tableta în mână și să citești cartea preferată.

Are display de 9,7 inch, așa că jocurile și filmele îți vor arăta mai multe detalii ca al AX1, de exemplu. Dacă folosești și S-Tube îmrepună cu tableta, ai putea organiza un mic party iar tu sa fii DJ-ul.

Nu este cea mai performantă tabletă pe care poți pune mâna, dar este cea mai bună la banii aceștia. Rămâne de văzut dacă vrei neapărat să aibă 3G, card SIM sau GPS neapărat. Dacă te poți lipsi de ele, atunci ai nimerit numai bine.