Categorii
Arhiva Personal

Cum mai merg prețurile pentru operațiile de la Spitalul Județan Brașov?

Se pare că pentru cei care sunt internați la ortopedie, la Spitalul Județean Brașov, operația de punere a unei proteze costă pe la 1500 de euro. Probabil că femeile internate în același salon cu mătușa s-au lăudat că or fi dat mai mult decât în realitate. Cine știe…

Ideea este că mătușa a fost lovită zilele astea pe trecerea de pietoni și i-a intrat femurul în bazin. Urmează trei operații. După cum se pare, prognoza zice că va fi infirmă pe viață. Mândrul de doctor i-a zis în salon, de față cu ceilalți, care e situația și că nu e sigur cum va supraviețui celei de-a treia operații.

Mătușa e cam în vârstă și după un accident ca ăsta nu era nevoie ca doctorul să vină și să îi zică în gura mare că, poate, nu va mai supraviețui. Ăsta a fost un semnal clar, după cum zice vară-mea, cea care se ocupă de mătușa și stă cel mai mult cu ea, că doctorul vrea bani.

Am întrebat-o dacă el a cerut în mod direct. Se pare că nu. Sunt mai deștepți decât atât. Metoda este să întrebi prin salon ce și cum s-a dat și să arunci și tu banii în cerc.

Dacă la numai o operație dai 1500 de euro, la trei cât dai? Vară-mea o să îl ia de gât pe șoferul care a accidentat-o pe mătușa ca să dea toți banii de operații, dar parcă doctorul nu trebuia să lase de înțeles că trebuie să dai bani să facă ceea ce oricum trebuia să facă, nu?

Am un nume pentru asemenea doctori: criminali mai răi decât mafioții care ajung în închisoare pentru execuții în plină stradă. Ăia măcar știi că au arma ca să omoare, nu au ustensile prin care te pot salva când ar trebui, dar o vor face numai dacă dai banii.

Mă abțin cu greu să nu folosesc epitete, înjurături și să nu îl urăsc pe omul ăla. Eu nu urăsc oameni, dar e un început pentru toate, nu? Dau bani la stat pentru CAS ca apoi nenorocitul să mă ucidă cu bună știință pentru că nu vreau sau nu am bani de dat ca să îl mituiesc să își facă treaba.

I-am zis verișoarei mele să îi dea 1000 de lei, ca să vadă ce zice. E terifiată că omul nici nu se va uita la mătușa și o va lăsa așa pentru atât de puțini bani. Nu știu sincer cum va fi continuarea, dar mă rog la Dumnezeu să gândesc clar și logic măcar înainte de a-l lua la șuturi în Spitalului Județean din Brașov. Criminalii în genul ăsta merită tratați mai rău ca ciuma.

Legat de prețuri, trebuie să pomenesc că va fi nevoită să cumpere medicamente și să dea bani și asistentelor. Hienele!

Îmi puteți zice și mie cam cum merg prețurile pentru mai multe tipuri de operații? Nu de alta, dar dacă vreodată pățesc ceva și doctorul lasă de înțeles că trebuie să dau mult de tot, mai bine angajez investigator să îl filmez și să îl dau pe public. O fi mai ieftin, mă gândesc!

[Update 27.01.2012]Un anestezist costă cică 500 de lei pe operație iar asistentelor le dai 20 de lei pe zi ca să își facă treaba. Altfel, bagă doar perfuziile și iau temperatura. Dacă se întâmplă să ai nevoie să duci medicamente pacientului, nu le lăsa în dulap. În anumite spitale asistentele iau medicamentele unuia dintre pacienți și le împart celorlalți. Nu știu dacă și la Brașov e așa.

10 răspunsuri la “Cum mai merg prețurile pentru operațiile de la Spitalul Județan Brașov?”

Din nefericire, UNII (Atenție! Nu generalizez!) doctori sunt Criminali cu studii și cu acte în regulă. 🙁
Cât despre prețuri, stai liniștit că niciodată n-o să saturi mațele chioare ale unui nihalit. Oricât ai da, nu e suficient!…

Da bataie si gat rupt merge? Ceva trebuie sa mearga. Inteleg ca te dezumaninzezi cand lucrezi in asa domeniu, dar omenia, bunul simt, nu trebuie sa te paraseasca. E un om in suferinte acolo nu o bucata de porc buna de dat la caini!

Da. Am fost ieri in vizita pe acolo!

Astia merita filmati si apoi dati in presa si la Colegiul Medicilor!

La preturile astea cred ca e mai ieftin la particular unde nu treci prin tot felul de umilinte!

Cica nici particularii nu sunt tocmai usa de biserica. E posibil sa avem o problema de cultura in genere, nu neaparat de diferenta stat/privat.

Da, Manuel, cred ca de asta e vb..pur si simplu o lipsa crasa de educatie!

[…] aflat apoi că anestezistul cere 500 de lei iar asistsntele 20 de lei pe zi ca să își facă treaba. Simpatici oamenii […]