Categorii
Arhiva Blogging

Necaracteristic

La o ședință informală printre beri cu băieții din bloggerimea brașoveană am asistat la discuții și întâmplări ireale. Dincolo de curățenia orașului, de lipsa potăilor, Android X și Y, și de faptul că Victor are mai mulți unici ca mine (iar eu cer mai mulți bani pe articol, sic!) discuția a alunecat în direcții neașteptate.

Cum adică să se plângă Geektasticul Marius că dacă o mașină este oprită pe banda de biciclete, el nu mai are unde merge? Vrei să zici că nu poate merge pe stradă sau trotuar? Ai bicicletă, dom’le. Nu, e bandă, trebuie să meargă pe bandă. Suntem în România sau Brașovul s-a desprins nițel de restul țării?

Noua dilemă a românilor: „ce fac când se termină banda pentru bicicliști?” Necaracteristic zonei geografice unde existăm să auzi așa ceva.

După ce ne pomenim că suntem cu toții chemați către casă, unde, vorba vine, ne așteaptă o cină romantică (tocmai când ieși la o bere!), asist la o minunăție: s-au strâns prea mulți bani. Măi, obiceiul este să nu strângi nici măcar cât trebuie să dai, darămite pentru bacșiș.

Ce facem atunci cu banii în plus? Împărțire frățească. Nimeni nu vroia să ia din împărțeală pe motiv că fiecare a pus ce avea de pus. Curat drac și negru să pui banii de consumație și să facă pui de nu știi ce să faci cu ei. Necaracteristic.

Azi e sâmbătă. Tot poporul stă tolănit și se recuperează după o săptămână de muncă. Nu și oamenii aceștia. Bazarul cu Lucruri Gratis, care are loc la Brasov, Str. Aurel Vlaicu, nr 26B (fosta Şcoală Generală nr. 24) între 12 și 15, nu aduce nici un ban nimănui. Oamenii merg acolo să facă parte dintr-o cultură nouă: străini care își împart lucruri gratis. Gratis. Necaracteristic.

8 răspunsuri la “Necaracteristic”

la fosta scoala 24 am treminat clasa a opta 😀

Uite ca mai aflu si eu cate ceva. 😀

Lasa ca te prind eu. Is ocupat cu cititul si scrisul pentur un timp. Vine vremea sa iau si blogul la purecat si va fi mai rapid ca altau. Let the war begin!

Ce fain ar fi sa se faca si la Ploiesti. Am o cutie cu lucruri gratis, cand mai vine cate un prieten pe la mine ii pun in brate diverse lucruri de pe acolo.

Ia sa vin in vizita. Pui si tu telefoane mobile, tablete, chestii de astea :))

Chiar ca necaracteristic. De parca ne-am nascut pe banda de biciclete. Auzi intrebare, ce fac atunci cand se termina banda pentru biciclete. Ma intorc acasa ca nu pot sa merg mai departe, nu? De asta n-am mai auzit pana acum. Dar in fine, probabil a fost chiar o discutie la o bere nefiltrata. Fata de al doilea subiect, no comment, e bine ca se intampla asa ceva, sporeste disponibilitatea pentru socializare si curiozitatea. Asa cum in Capitala s-a intamplat intr-un an sa le fie permis copiilor sa-si vanda jucariile altor copii, intr-un cadru organizat. Sa-i fi vazut intinsi de-a lungul aleilor din Herastrau cu jucariile pe care vroiau sa le dea. Nu erau gratis dar oricum, cam aceleasi efecte, sa comunice, sa dea, sa primeasca, chiar daca pe niste banuti, formandu-si abilitati de negociere.

Necaracteristic dar uite o initiativa buna. Cea cu lucruri gratis. Si prin capitala se intampla sa se stranga oameni dar sa-si vanda produsele, unii altora, fara taxe si impozite insa. De la noutati pana la antichitati.