Categorii
Arhiva Online

Cât este de mare internetul? 634 de milioane de website-uri trebuie să fie de ajuns

În 2012 erau 634 de milioane de website-uri, dintre care 59 de milioane de bloguri pe WordPress. Lista cu statisticile despre internet în 2012 făcută de cei de la Pingdom este cea mai completă pe care am văzut-o în ultima perioadă.

Era de aștepat să scriu și eu câteva cuvinte după ce am aflat vestea de la Presurfer pentru că internetul este un organism ciudat și interesant de observat în viața de zi cu zi. Un fel de republică paralelă cu mediul offline, dar care influențează extraordinar de mult ce se întâmplă pe stradă.

Cei de la SEO Moz au propriile statistici, dar sunt destul de sumare, iar WorldWideWebSize prezintă date, la zi, dat cu aproximări foarte mari. Important este că avem mai multe surse.

În statistica celor de la Pingdom (care are și ea aproximări) aflăm că:

  • există 100 de milioane de domenii .com (TGT este o picătură din toate astea)
  • avem 2.4 miliarde de utilizatori de internet în toată lumea
  • 40 de ani este media de vârstă pe Facebook și 37 de ani pe Twitter ( 🙂 )
  • Twitter are 200 de milioane de utilizatori iar Facebook are 900 de milioane (restul sunt fake, părerea mea)
  • browserul IE are 30% cotă de piață, Chrome 36% iar FF 21% (mori IE odată)
  • s-au făcut 1.2 bilioane de căutări pe Google
  • sunt 5 miliarde de utilizatori de telefon (era mașinilor e aici!)
  • lunar se adaugă 7 petabaiți (7 000 de terabaiți) de date sub formă de imagini pe Facebook
  • există 329 de TLD-uri ( domenii de nivel superior gen .com, .org. .net, etc )

Nu știu cum va fi interenetul peste 10 ani, dar deja este intimidant. Fiecare dintre noi participăm într-un fel la hrănirea bestiei. În orice caz, nu mă vezi să stau prea mult timp departe de internet. În nici un caz!

13 răspunsuri la “Cât este de mare internetul? 634 de milioane de website-uri trebuie să fie de ajuns”

Intradevar intimidant. Mi se pare oarecum ciudata media de varsta Facebook, in octombrie 2012 Wall Street mentiona intr-un articol ca media de varsta s-a redus de la 23 la 22 de ani. E cumva firesc cred sa creasca media de varsta avand in vedere ca utilizatorii vechi, inscrisi si fideli inainteaza in varsta. Dar totusi, parca e un nivel mediu cam ridicat.

IE nu va pleca prea curand. Sunt multe companii mari care folosesc windows si ii obliga pe angajati sa umble cu IE. Asta e de fapt motivul pentru care inca avem IE. Plus oamenii care sunt in urma cu stirile.

Multe site-uri sunt spam-uri,xx..,site-uri goale dar platite pe mult timp etc.Sunt curios cate site-uri se fac pe zi …

Cred ca daca faci un raport intre 51 miliaone/ 12 luni (statistica pe anul trecut) iti ies 4.25 milioane de website-uri pe luna. Apoi: 141 666 pe zi, 5902 pe ora, 98 pe minut si 1.6 website-uri pe secunda.

Este din ce in ce mai greu sa ajungi pe un loc bun pe google,alexa etc.Chiar daca ai articole originale etc etc etc.Orcum greu de crezut 5902 pe ora…

Nu mi se pare imposibil. Internetul este mare si este de asteptat sa se dezvolte si mai mult. Stai ca nu s-au pus subdomeniile 🙂

Stie cineva ce cu ultimele modificari pe care le-a facut google saptamana asta? E cam dubios. Site-uri care avea zeci de link-uri au cazut tare in google.

Si vor mai cadea. 1.2% din siteurile de pe .com au fost afectate. Din locale nu stiu :/ Treaba este ca la marimea lui Google, care are miliarde de pagini in index, nu prea poti comenta.

[…] luni de când am trecut pe domeniu propriu, şi aveam de atunci milionul, deci aveam un trafic de site în primele două milioane de situri de pe net de la ora aia., l-am pus pentru a compara celelalte situri, nu pentru a fi luat […]

Ce parere aveti de ultimele stiri. O droie de site-uri din UK au fost penalizate pentru „spam”-ul prin advertoriale. Oare urmeaza sa fie penalizate si serviciile Google?

Da, dar de ochii lumii. Daca nu urmaresti SEO Book, iti propun sa citesti ce scrie acolo. Uite aici articolul: http://www.seobook.com/google-advertorials Treaba este ca toti, inclusiv ce de la Evorent, vor avea de suferit daca se continua cu taierea site-urilor si blogurilor in felul acesta. Indiferent de situatie, eu nu pun nofollow la nimic. De ce?

Pentru ca nu public pe blog ceva ce nu imi place, platit sau nu!