Categorii
Arhiva Optimism

Două filme time lapse cu ISS: oaza fragilă de la 340 km înălțime

ISS at Night TimeLapse creat de Robert Alexander este un film time lapse de pregătire. Vei vedea cupola care are un unghi vizual ce acoperă întreg Pământul și câteva dintre modulele ISS. Cum ISS gravitează pe la minim 340 de km înălțime și încercuiește Terra de aproape 19 ori pe zi îți poți imagina că ei văd planeta din toate unghiurile posibile.

În așteptarea unui iPAD din partea ESO sau a unei călătorii la observatorul astronomic din Paranal, Chile, tot din partea ESO am ajuns să strâng tot mai multe filme time lapse cu ISS. Înainte de a vedea filmul al doilea te invit să participi la concursul ESO unde premiile sunt pe măsură (să imi zici ce ai ales).

Filmul de mai jos m-a ținut lipit de monitor cum rar reușește orice fel de film. Merită fiecare secundă. Aceste filme time lapse sunt realizate cu poze oferite gratuit de către NASA.

Că tot am pomenit de ISS ca oază în spațiu trebuie să fac referire și la Fragile Oasis, site-ul ce conține blogul pe care scriu astronauții care sunt acum pe ISS. Nu îți vine să crezi cât de multe afli din ceea ce scriu ei acolo. Un bun exemplu este acesta sau acesta.

Filme time lapse via Link1 și Link2.