Categorii
Arhiva Optimism

ESO te premiază cu un iPAD sau cu o călătorie la Observatorul Astronomic European din Paranal, Chile

eso-concurs-vlt-ipad-calatorie-observator-astronomic-european

ESO, Observatorul Astronomic European, nu numai că ne oferă imagini incredibile din adâncurile Universului sau ne prezintă time-lapse-uri geniale, dar iată că pregătește și două concursuri: alege zona care să fie analizată de VLT și dă un mesaj pe Twitter cu motivul pentru care vrei să mergi la Observator, în Paranal, Chile (all inclusive).

În anunțul făcut ieri, 8 august 2012, se explică puțin mai mult despre concursuri. Ele sunt o pregătire pentru evenimentul ESO@50 când, între 3 – 7 septembrie se vor sărbători 50 de ani de funcționare a Observatorului. Felicitări!

În concursul cu VLT (Very Large Telescope), tu trebuie să alegi dintre cele 16 zone care să fie analizate cât de curând cu acest telescop. Eu am ales NGC 2035 – Formare de Stele din Norul Magellanic și mi-am folosit adresa pentru a valida votul. Cu ocazia asta am intrat în tragreea la sorți pentru iPAD sau pentru celelate premii (cărți, DVD-uri, materiale educative) care se pun în joc.

Apoi am trimis un tweet în engleză (limba preferată pentur că mai mulți știu asta decât celelate limbi vorbite în cadrul ESO) în formatul acesta: „I’d visit @ESO because …”. Poți trimite mai multe twitturi, dar cu mesaje diferite și să aibă @ESO în ele. mărești șansele de căștig a unei clătorii către Paranal, Chile, acolo unde este observatorul VLT (mai sunt obervatoae și în alte două locuri, în Chile).

Pe la 13 ani citeam despre astronomie și am avut tentativă de nuvele SF. Cu extratereștri desigur. Și toți trebuia să fie verzi. Pe parcurs m-am prostit iar blogul m-a adus înapoi în contact cu știința în general. Blackout, i se zice 😀

Între timp, ironia sorții a făcut ca primii care să trimită farfurii zburătoare către vecini să fie chiar pământenii (datorită Curiosity, poză via Neatorama FB):

3 răspunsuri la “ESO te premiază cu un iPAD sau cu o călătorie la Observatorul Astronomic European din Paranal, Chile”

Ba, aveau si alea, dar mi-a fost lene sa mai scriu in articol 😀

Două filme time lapse cu ISS: oaza fragilă de la 340 km înălțime | Manuel Chețaspune:

[…] mai multe filme time lapse cu ISS. Înainte de a vedea filmul al doilea te invit să participi la concursul ESO unde premiile sunt pe măsură (să imi zici ce ai […]